Lektion med Anna

Idag hade jag en till lektion med Anna, och turligt nog var Emma med och fotade :)
 
 
 
 
Det blev volt med formen, serpentinbågar med tempoväxlingar, skänkelvikning i trav (blev rätt misslyckad) och intervallövningar på volt. Vi är på en volt, travar kanske ett halvt varv, halt, sedan fram-eller bakdelsväning, rygga eller bara halt, sedan fram igen. Sedan gör vi samma övning i galopp :) Väldigt bra för både lata och pigga hästar och bygger bra muskler. 
 
 
 

Redigerad i PS

Nu har vi fått lära oss hur man piffar upp bilder i Photoshop. Ganska användbart va?
 
 
 
 
 
 
 

Travkörd under kvällstid

Idag var en ganska trevlig söndag. Började morgonen med att dricka kaffe och se klart Warm Bodies (andra gången jag ser den filmen. Rekomenderar! Ska läsa boken snart)
R & Julie♥ | via Tumblr
Efter det hjälpte jag morfar med höet, sedan lunch och mer kaffe, samt skrivandet och lite plugg. Sedan fortsatte dagen i dessa mönster. Ut, in, drick kaffe, skriva, ut in, drick kaffe, skriva. 
 
Sista aktiviteten utomhus blev körning med Pirat. Jag tog på travselen och körde lite fort, och han var jätteduktig! Med rockadern vill jag inte att han ska galoppera, för det blir så skumpigt. Men han travade nästan bara, och fort gick det! Superkul :)
 

Hoppning borta hos Mia

Tog en längre prommis till Mia i lördags och hoppade på hennes bana, jag med Pirat och hon med hennes häst Aurora Jag hade med mig kameran så att vår underbara hinderhjälp Emelie kunde fota, dock var det jag som fixade inställningarna. Tänkte att det är dags att jag lär mig manuella inställningar och trodde att jag var värsta duktig, men icke. Testbilderna såg  bra ut men upp på datorn blev det för mycket rörelse över hindren ibland. 
Aja, Emelie var duktig i alla fall :)

 
  
 
Vi hoppade en liten bana med galoppbommar, två hinder och några travkoner. Ena hindret var ett kryss och andra ett räcke. Räcket slutade på en höjd på 60, trots att vi från början bara tänkt 40 :)
 
 

Mystur igår kväll

 
Fredagar har alltid varit Pirats vilodag, men p.g.a mitt nya skolschema har jag gjort måndagen till vilodagen istället. Kroppen är ändå helt slut på fredagen och jag hade ingen lust igår att köra hårt, så jag tog rockaren och for ut på en lunkartur bland ängarna. Pirat stressade på slutet, men innnan dess var allting fridfullt. 
 
Tack vare fotokursen i skolan har jag äntligen börjat få grepp om kamerans inställningar och börjat bli mer intresserad av att fota mina fålar. Igår fick Pirat vara modell, även om han var otålig och vägrade vara stilla så fick jag några lyckade kort. Kameran fick även hänga med ut i vagnen. 
 
 
 
 
 

Ringar

Jag är jättesugen på att införskaffa nya ringar i ormstil
 Cool, now make this in silver.  $130Sssssssssss
Egyptian Snake Bracelet
 
 

Mamma siktade mot stjärnorna och vi landade på månen

Idag hade vi hoppning, tänkte att det inte kunde skada eftersom att på lördag (då jag ska fara och hoppa hos Mia) ska jag ändå bara köra småhinder. 
Mamma tänkte att vi skulle hoppa bana och hon började bygga upp den. Det var hinder överallt kändes det som, i alla möjliga former. Men jag bestämde mig för att inte gnälla. Och så drog vi igång. På ena sidan byggdes ett randig minioxer upp och på den andra sidan en kombination med ett titthinder. Sedan ett hinder på kortsidan och travbommar på andra kortsidan. Det var saker som hände överallt och Pirat blev stutsig och börja rycka.
 
Men det gick bra. Han vägrade några gånger, vi fick kämpa lite men tog oss över alla hinder. Men när mamma äntligen hade byggt klart banan var mina knän söndermanglade och Pirat hade samlat en mängd svett han med. Jag började tappa stigbyglarna för jag inte orkade hålla om knäna och jag var tvungen att säga till mamma att vi inte orkade något mer. Så några höga hinder blev det inte, trots att det var planerat. 
 
Men det var ändå en lyckad lektion. Titthinder här och var och vi töjde verkligen på gränserna. Ibland måste man göra det, även om man inte kommer ända fram :)
 

Lugn, fredagskväll- barbackatur

Efter att ha slitit med middagen var det ganska skönt att fara ut på en lugn barbackatur med pållen. Det var solnedgång, ängarna var sådär lysande och allt var fridfullt. Pirat trippade dock ganska mycket när han förstod att det inte skulle bli någon galopp, men det är bara något att jobba med. Förrut tyckte jag det var läskigt att rida ut själv barbacka, eftersom hästen min är ganska lättskrämd och stutsig. Men nu har jag börjat känna mig säkrare, vilket betyder mer barbacka i framtiden och mer träning för Pirat att hålla sig lugn. 
 
 
 
 

Tredje avramlningen igår

Igår ramlade jag av Pirat för tredje gången. Vi körde 5,5 på ena långsidan och titthinder på andra. Vi hade redan tagit oss igenom titthindret, som var ganska läskigt med vattenmatta liggande över bommen och däck som hinderstöd.
Då skulle vi ta 5,5. Just innan första hindret, som ska  tas i trav, fattade Pirat galopp och jag hann inte avbryta. Detta gjorde att vi kom fel på andra hindret. Jag tänkte att vi skulle hoppa i alla fall, men inte Pirat. Han värnitade och jag fick hoppa hindret på egen hand.
Tyvärr rev jag, värdelös som jag är utan hästen, ramlade rakt på bommen och gjorde sönder den. Själv fick jag huvudvärk och blåmärke på knäet, men det gick bra. Det var bara upp igen och fortsätta. Pirat hade blivit lite trött så vi kunde inte komma upp till samma höjd som vi tänkt från början, men jag är nöjd i alla fall. 
 
 

Förkylning börjar släppa

Jag har haft oturen att bli förskyld. Igår, på min lillasysters födelsedag, hade jag en vilodag då jag försökte återhämta mig. Hela min uppmärksamhet, så fort jag kommit hem från skolan, gick till henne och att underhålla henne. Av mig i present fick hon några dockor på rea (delade med linnea) och en Frost ryggsäck. Kvällen avslutades med filmen Modig, då vi har en tradition bland syskonen att den som fyller år väljer film på kvällen som alla ser.