Fånigt bloggnamn- dags att byta!

Min första inlägg här gjordes 2010 och handlade om giffrar på älvor. Det var ett tag sedan. På den tiden tyckte jag också att ollesplace var ett skitcoolt bloggnamn. Alltså, mitt smeknamn var Olle och bloggen var ju mitt place, mitt ställe liksom. 
Idag skäms jag när folk frågar vad min blogg heter, så jag har bestämt mig för att byta. Hädanefter, gott folk, ska ni gå in på:
 
 http://oliviasnordsvensk.blogg.se/
 

Mys idag

Idag regnar det inte, men är ändå grått utanför. Tur då att Emma ska komma och ljusa upp tillvaron!
 
Jag brukar inte rita hår såhär, men blev ganska nöjd :)

Haha :)

...

Rita och skriva

Idag regnar det, och det är lov och jag har inga läxor. Jag har gjort bort träningen och kan fritt ägna dagen åt rita, skriva och se på serier. Fast måste väl hinna med hästen ändå på något vis. Känns vara lite jobbigt då det regnar som sjutton utomhus. 
 

Idag fick hästen trava en mil

Idag har återigen bestått av matte, tills jag helt enket inte orkade med utan tänkte: Nu har jag gjort allt jag kan. Må det bära eller brista på provet i morgonen. 
På kvällen hänge Linnéa med mig ut och körde med Pirat. Jag lät honom köra ett högt tempo på långsträckorna och det slutade med att vi körde sammanlagt en mil, så han var ganska trött när vi kom hem :)
Vilket är bra, förståss. Med allt plugg hinner jag inte rida lika mycket, så när jag väl kör måste jag köra hårt! 
 
 
 

Matte dagen lång...

Pluggat matte hela dagen, känns som att min hjärna ska kokas levande snart. Men jag har även varit ute och tagit lite kort i hagen. 
 
 

Herregud, vilket strul

Jag tänkte att jag skulle göra min header i tre olika giffrar, men det fungerade förståss inte. Har suttit och kämpat och mixtrad i flera dagar nu utan att få det precis som jag vill. 
Tar en paus från det nu och låter headern vara helt normal en stund. Sen ska jag ta och försöka igen!
Coffee
En tråkig nyhet: Jag har druckit så mycket kaffe att jag nu bli trött istället för pigg av koffinet. Jag måste alltså börja dricka mindra :'(
 

Jag har lärt mig göra giffar :)

Nu har jag lärt mig hur man gör en gif :) Va kul!
 
 

Nattens fasor!

Efter tre och en halvtimmes plugg på skolan fick jag äntligen komma hem (tre prov p g) och hann fara ut med Pirat. Dock missade vi solen och det blev reflexer på. Pirat var överpigg och såg spöken i alla hörn, men jag lyckades få in intervaller och ett par längre galopper, så svettig var han när vi kom hem. 
 
 

Ny design

Nu har jag laddad ner en ny design och ska fixa om den till mina egna bilder m.m. Bloggen kan se lite konstig ut, bara så att ni vet :)
 

Trab tävling idag

Idag var jag och tittade på en trab tävling för första gången. Trab är en grej som är ganska poppis nere i söder, det är en gren där ryttaren och hästen ska genomföra ett visst antal moment. Det kan vara saker som att lyfta  upp en tiding ur en postlåda, bära den runt tunnor, lämna den där borta, gå över bommen där borta, osv. Det var intressant att se och inspirarade en hel del. 
  Det blev även bilder på gårdens katt och ankor. 
 
 
 
 
 

Åhhh, Harry...

 

Hårt pass med ridläraren igen

Idag var det ett pass med ridläraren Anna som gällde. Vi gjorde samma övningar som alltid, men det lämnar alltid mina och Pirats muskler söndermanglade. Men idag filmade mamma dessutom, så det ska bli kul att se sedan. Jag känner att de här lektionerna ger jättemycket och Pirat kortar traven och arbetar numnera jättebra på volvet.
 
Just nu sitter jag och ser på serier och ritar. Skissar vidare på den där serieboken :)
 
 

Harry Potter helg

Det här hände för evigheter sedan, men det är nyss som jag fört över bilderna från mobilen till datorn. 
När min bästa vän Emma fyllde arton skulle jag och Linnéa göra något extra för henne. Hon ville helst av allt åka till Harry Potter Studion i London, fast det hade vi ju inte råd med. Så istället för att ta henne dit- tog vi Harry Potters värld hit!
 
Vi gjorde om hela huset där varje rum fick bli en plats i Harry Potter världen. Vi handgjorde och köpte sjukt mycket rekvitsita och arbetade som psyk för att få det perfekt. Och det hela blev ganska bra. :)
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Teckning: Arya Stark

Detta är en teckning jag gjorde i helgen, av Arya Stark från Game Of Thrones. För er som inte är insatta har hon en lista med alla människor som hon planerar att döda och det är den jag har gjort på ryggen :)
 
 

2 timmars ritt

Idag for jag bort till Mia också red vi ut tillsammans. Det blev en lugn tur, även om Pirat fick öka tempot för att hinna med varmblodet Aurora. Men för att komma dit måste man gå en längre sträcka som ligger just bredvid e4:an. Alltså, ingen trav, ingen galopp. Då tar det sin tid. 
Men det var bara nyttigt. Pirat är så dålig på att bara skritta och ta det lugnt. 
 
 
 

Tjocktröja- GIVE IT TO ME!

Gud var sugen jag är på att köpa tjocktröjor... Plötsligt blev det för kallt för linne, vilket utesluter typ hela min garderob.
clothes | Tumblr
 

The Maze runner

Har varit och sett The maze runner idag på bio, och vilken upplevelse! Sjukt spännande film som var väldigt bra gjord. Den hade mysterier, hemligheter, lite creepy saker och en välidgt spännande miljö. Det enda negativa jag har att säga är att karaktärerna inte direkt var så komplexa... Lite sådär, att man har sett den sortens karaktär förr. Men skådespelarna var så duktiga att de lyckades lyfte fram det. Och mer karaktärsutveckling finns nog att vänta sig i uppföljaren. 
Those guys ;)