Löshoppning

Löshoppning idag med Piraten, gick superbra! Han hoppade superfint och vi landade på 70, ungefär. 
Bilder från förra veckan (från en video):
 
 

Att sy en klänning

Jag ska försöka mig på att sy en fin sommar klänning någon gång. 
<3
 

Galopp idag- SUPERFIN!

Idag skulle vi träna galopp, både höger (den svåra) och vänster. Och det gick så jälva piss bra!
Banan var geggig, så den bit vi kunde hålla till på var ganska liten. Vilken gjorde att Pirat inte hann lugna ner sig mellan fattningarna, vilket kanske inte var så bra. 
   Men han fattade höger galopp flera gånger, ibland utan att jag behövde lägga till spöet! Jag är så himla överlycklig just nu att det inte går att beskriva!
   I vänster galopp var han hur fin som helst. Jag kunde till och med länga och korta galoppen utan problem. 
Så här såg jag ritten idag:
 
 
Nu ska jag se lite Grimm och sedan iväg till skolan, där jag ska se min systers teater igen! Jag tyckte att den var så bra att jag tänkte hänga med familjen och se den igen. 
 
 

Dressyr idag med en stel häst

Idag gjorde jag dressyr, supervarmt ute så red med riktiga ridhandskar för första gången. Märker stor skilland när man ska dra åt sadelgjordel eller korta stiglädern. Dock kan Pirat fortfarande inte så stilla i mer än två sekunder. 
   Gjorde en övning med skänkelvikning på en långsida, volt, och galopp längs den andra långsidan och halt på kortsidan. Pirat behöver öva mer på att blanda olika moment, för han har svårt med det. Så fort galoppen kommer med glömmer han allt annat. 
   Gick väl sådär. Han var jävligt stel på högersida och även döv för sidförande skänkel, och ville inte lösgöras ens på volt. 
 
(Om ni undrar vem jag skriker på så är det min syster, vars slutprojekt jag såg idag och den ÄGDE!)
 
Efteråt så tog jag av sakerna i ridhagen och släppte honom där (man kan gå till den stora hagen från ridhagen). Först stod han helt bortkommen, nästan lite snopen. Sedan satte han fart mot de andra kompisarna och tog ett litet skutt över det låga stängslet runt ridhagen. 
 

Söndagar

Jag på söndagkväll och jag inser att det är skola i morgon:
Disney | via Tumblr
 

Akward på bussen idag

Sitter här på bussen I pinsam tystnad med en gammal klasskamrat. Han har inte sagt ett ord till mig på hela året men bestämde sig nu för att sätta sig bredvid mig på bussen. Ytterst märkligt. Jag hade inte någon lust att socialistera med någon som uppenbarligen gjort sitt bästa för att undvika mig och tog därför fram datorn och sa att jag hade en engelska uppgift som måste lämnas in idag. I själva verket sitter jag och skriver detta.

   Han sitter vid sin mobil och från början av resan så pressade han fram några samtalsämnen. Jag ville inte prata så försökte därför inte föra samtalet vidare. Snart är vi framme och kommer tyvärr att hoppa av vid samma busshållsplats. Plågan är inte över!   

   Måste packa ner datorn snart, aj, måste jag prata då? Jag vill inte! Herregud, varför kunde han inte bara sätta sig någon annanstans? 

 

Detta skrev jag alltså på bussen idag. 

 

Astrid i Draktränaren 2

Snart är det bara tre månader kvar till Draktränaren 2! Herregud, snart har jag ju biljetten i handen. 
Lite bilder på hur Astrid kommer att se ut. Jag tycker om det, ser verkligen Astrid i henne. 
The detail in this animation holy crap
Hon har förändrats mindre än Hicke. 
disappear | via Tumblr
 
Imagens inéditas do filme Como Treinar o Seu Dragão 2 | Jovem Nerd
 
 

Monster House

Såg klassikern Monster House med mina syskon igår. Vi blev tvungna att se den på engelska, vilket blev helt fel för oss. 
Jag fattar inte att jag klarade av att se den här när jag var liten. Eller, jag minns att jag tyckte den jag jätteläskig ibland, men jag älskade den i alla fall. Ovanligt för en sådan fegis som jag. 
 
 
 

Bytt header

Bytt header som ni ser, så nu är det faktsikt jag som rider :) Förrut var det min vän Mia
Ska byta färgtema också. En vän ska bara få hjälpa mig först. Jag vill ha allting grönt!
 
 

Värmen är tillbaka och hindren åkte upp!

Idag är det skitvarmt, jag svettades i min stickade tröja! 
Idag skulle vi hoppa 5 1/2, och var nervös inför det eftersom förra gången vi hoppade, i onsdags, vägrade han så fort vi förändrade hindret. 
Men det gick super idag. Vi började med att hoppa hindret bakom, alltså räcket, innan vi lade upp bommen framför. Först vägrade han igen på räcket (trots att han nyss hoppat den felfritt), men sedan hoppade han det (fast slog sönder en bom på vägen). Tillslut gick det alltså bra. 
Vi hoppade inget högt, dels för att jag inte vile äventyra det när det väl gick så bra, men också för att vägen var ganska lerig. 
Även om förra passet var jobbigt och jag bröt ihop lite, var den nog nyttig. Jag fick se att jag faktiskt inte ramlar av av att han vägrar, jag har nog en ganska stadig sits. Jag är fortfarande rädd för att han ska vägra, men inte lika mycket. 
 
 

Harry Potter <3

Två prov gjordes idag, gick väl helt okej. Nu känner jag mig fri!
 
Bara jag som börjar nästan gråta när jag ser den här bilden?
harry potter | via Tumblr
 

Tittträning

Idag var det snöstorm ute (typ) så vi tog det lite lugnt och körde tittträning. Pirat fick gå över grimskaft, förbi en pall, en röd handduk, en gigantisk påse och ett paraply. Gick bra, var lite pigg dock. 
 
 

Skojade bara

Skojade bara, visade sig att det finns sex säsonger, inte fem, av The Mentalist. 
HAHAHAHA
 

Sista säsongen

Snart är det slut på The Mentalist, är inne på sista säsongen nu. Lite konstigt, jag har sett på den serien så länge. Men allting måste ta slut. 
 
 

Ledig i dag för att plugga

Idag har vi ledigt för vi har utvecklingssamtal, och det är tänkt att vi ska plugga hemma. Jag hade fakstiskt tänkt göra det och ska därför trycka in lite spanska mellan öronen, lyssnade på det här:
 
 

Dressyr med höger galopp idag!

Idag kom Mia, och först red vi ut en liten tur i skogen. Sedan körde vi dressyr med Pirat, och lyckades få fram högergaloppen flera gånger! Väldigt stort för oss, förstår ni, så jag är supernöjd. 
Bilder blev det också. 
 
 
 
 
Jag ser ur som en blå köttbulle. 
 
 

Tecknartips: Att rita en människa:

Lite tips när man ska rita en människa. 
 
  • Tänk på att det går 7-10 huvuden på en kropp. Alltså, gör inte huvudet för stort.  
  • Ögonen sitter i mitten på ansiktet. Det ser bara ut som att de sitter högre p.g.a håret. Ögonen är ofta hälften så stora som munnen.  
  • Munnen sitter ett par cm under näsan, så sätt den inte för långt ner så att man inte får någon haka. Överläppen är ofta mörkare än underläppen, eftersom ljuset oftast kommer ovanifrån.  
  • Axlarna är runda, inte kantiga, och sitter efter en liten nedförsbacke från halsen, inte rakt ut.  
  • Markera armbåge och handled så att armen inte blir en rak pinne. En hand är ofta lika stor som från hakan till ögonbrynen. Håller man ned händerna från sidan räcker den nästan till halva låret.  
  • Markera även knä och fotled.  
  • Barn har större ögon och rundare ansikte. 
  • Ju äldre man är, destu större näsa och öron har man. 
 
 
Teckna en orealistisk människa:
 
Nu ger jag tips utifrån Disneys sätt att framställa människor. 
 
Barn
Barn har gigantiska huvuden, korta, knubbiga armar och ben och stora ögon. 
 
Kvinnor:
Kvinnor har rundare ansikten, stora huvuden, väldigt stora ögon som är mandelformade med långa ögonfransar och markerade läppar i en något rödare färg än huden. 
   De har smala axlar, smal hals och är ganska små. Tänk rund, liten kropp och stora ögon, stort hår och huvud. 
 
Män
Män är kantiga. De har väldigt markerade käkben, en bred hals och breda axlar. Läpparna syns inte så mycket, oftast är bara underläppen markerad och läpparna är i samma ton som huden. Deras ögon är mindre men rundare med inga ögonfransar. 
Hoppas ni har lärt er något!
 
 
 

Idag har detta hänt

Löshoppning idag, ska försöka få in lite bilder från det sen. Har suttit och skrivit och ska nu ut och skjuta lite pilbåge. 
Untitled
 

Pirat hoppningsvideo

Här är en liten video som jag har satt ihop, olika hoppningar med Pirat från 2012-2013. 
 
 

Fem och halvan igår

Igår hoppade vi fem och halvan och slutade på 60 cm. Väldigt nöjd alltså, och det var väldigt kul. Pirat var lugn och sansad och hade ett bra tempo över hindren. 
 
 

Frihetsdressyr idag

Idag har jag suttit och fixat i planeringen för min bok, samt tränat frihetsdressyr med Pirat. Han tycker det är obehagligt att man håller i hoven och ber honom att backa, så bugaträningen har blivit tvungen att "backa" ett steg. Nu är vi tillbaka till "backandet" och att han accepterar att jag håller i hans hov under en längre tid. (Visst var jag rolig med backandet skämtet? Eller inte). 
 
Första bilden är från förra året, andra är tagen nyligen. Förändring va? I alla fall när det gäller min sits. 
 
 

Intervall uteritt

Har nyss ansökt till sommarjobb, hoppas nu att jag får det jag vill ha!
Idag blev det galoppintervaller med Pirat. Han ryckte som fan och bet fast i bettet, inte kul. Både jag och han var helt slut när vi kom hem. 
Det blåste väldigt mycket, vilket gjorde många saker läskiga. Gulliga Pirat sökte sig till mig så fort han såg något farligt, när jag ledde honom. 
 
 

Fan vad dåligt

Går inte bra med boken just nu. Jag har jämnfört med mina favoritböcker och insett att jag går för fort fram, men nu när jag försöker gå tillbaka och lägga till blir det bara inte bra. 
   Gud vad jag blir irriterad, arg, less. Ursh! Hoppas att det släpper dock, men just nu känner jag mig som världens största loser. Ska se The Mentalist nu och förakta mig själv. 
 

Kombination idag

IDAG blev det dock hoppning, en lite kombination. Det gick suveränt! 
   I början var Pirat stutsig och rusade över hindren. Men sedan tvingade jag honom att stå still några meter framför kombinationen och lät honom inte gå förren han slutat rycka och backa. Då lugnade han sig :)
   Dock så bet hopprädslan tag i mig, så det blev inga höga hinder. ACK, om man ändå kunde stänga av känslor när man inte behöver dem!
 
Idag var även första dagen sedan höst som jag red i ridbyxor! Det var kallt, men ack så skönt! Våren kommer tidigt iår och jag har slutligen accepterat att det inte blir någon riktig vinter. 
 

The Mentalist

Ska nu se på The Mentalist, bara älskar Patrick Jane, och kanske ska jag testa mina nya färger. Jag och Linnéa fick akvarellfärger på tub (????) och har ingen aning om hur de känns. 
 
 
 

Solig dag, soliga foton

Idag fick jag en chock när jag vaknade: Det var soligt ute! Och solen fortsatte att skina HELA dagen! Jag hörde att det var mer soltimmar idag än under hela året. 
   Dock blåste det, big time. Eftersom jag var rädd att hinderstöden skulle blåsa omkull (ja, det blåste så mycket) blev det ingen hoppning. Vi tänkte köra dressyr istället och träna på höger galoppen, men ridbanan är en mindre pool. Så det slutade med att vi körde bommar igen, som igår. 
 
Sedan har jag fotat i hagen, som vi ser ovan, och även gjort frihetsdressyr. Vi fortsatte med buga och en gång började Pirat faktiskt att luta sig bakåt!
   Annars tyckte han inte om att jag höll hans hov så länge och han ville inte backa. 
 
 
 

Bomträning

Idag gjorde vi en övning från hästidningen Equipage (stavning?), där målet var att hålla en jämn galopp över hindren. 
 
Vi började med bommar och höjer upp det lite i morgon. 
 
Vi lade ut tre bommar med sex meters mellanrum (ca. två galoppsprång för en D-ponny) och tränade på att hålla en jämn galopp över alla. Gick bra! Pirat fattade till och med högergalopp (som han annars aldrig fattar) ibland. Jag tror det kan vara för jag var med spöet och petade på höger bogen. Ska testa det nästa gång jag rider dressyr!
 
 
Det var så varm att jag tog av mig jackan, hade nog kunnat rida i ridbyxor! Vägen har börjat klä av sig snön också, jippi!
 

Tillbaka! Med träningsprogram!

Här tillbaka från stugan, längtade så mycket efter Pirat att jag nästan dog.
   Under våran vistelse ifrån varandra har jag läst massor av hästtidningar och samlat insperation, och nu är det dags att komma igång med träningen på allvar igen!
 
Vi har tagit ett steg tillbaka under vintern, högergaloppen känns långt borta och jag är lite skraj när det kommer till hoppningen. Men nu har jag skrivit en lista över mål, för både mig själv och hästen. Och har jag gjort ett träningsprogram, för att Pirat ska få bort sin runda mage och börja bygga muskler igen. 
 
Så här ser den ut:
Satt en evighet vid Word för att få tabellen att se ut precis som jag vill, haha. 
 
Jag tänkte också kolla upp det här med Pirats foderstat också, är lite oroligt att han inte får allt man behöver. Men jag förstår inte ett skvatt av det som står på alla hemsidor.
 
Någon som kan lämna en kommentar på vad er häst har för foderstat? Nämn också ungefär hur mycket er häst väger, tack :)