SÅ SANT

En väldigt sann och episkt klipp om ridsport. 
 
 

Löslongering och frihetsdressyr

För varje gång som jag har Pirat lös nu går det bara bättre. Idag lyssnade han på inkallelse direkt och följde efter mig längs fyrkantspåret. Vi lycakdes även med tempoväxlingar, byta varv och backa. I slutet testade jag att spurta iväg och såg till min stora glädje att han följde efter, galopperande. När jag stannade dock tvärnitade han och kom in till mig. 
Han sparkade även emot mig en gång, när jag gick mot baken för att få honom att gå ut. Men för en gångs skull panikade jag inte utan röt till: Bra för honom att se mig stå upp lite. 
 
 

Gräsridbana är inte att rekomendera

Såhär på sommaren blir jag så avundsjuk på de som har grusridbana. Gräs kräver så sjukt mycket mer jobb än man kan tro. 
Först, kan man låta hästarna beta ner den. Men de betar ju inte där de skitar och pissar, så där växter det mycket. Vilket orksakar jobb. 
 
Steg 1: Trimma bort gräset
Steg 2: Kratta bort gräset
Steg 3: Plocka brännässlor, blanda med vatten och sprid vattnet på bitarna där det växer. Gör att det inte växer lika bra och man kan vänta en längre tid innan nästa klippning. 
 
Men varje steg tar en halv till en timme att utföra, och den tiden känns bara längre när det är svinvarmt utomhus. 
 
Från och med söndag har jag dock hört att det ska bli svalare, tack och lov. Då kanske man kan rida en häst på morgonen och en på kvällen, så att det inte blir lika hektsikt. 
 
Föressten, jag ramlade av igår. En väldigt snäll avramling. Vi (jag och Pirat) skulle hoppa 5 och halvan, ta den ganska lugn och lågt eftersom att det är så varmt och det var länge sedan vi hoppade. Mamma byggde om hindren och den första var han bredd på, men när vi kom på räcket och det plötsligt hade en till bom på sig blev han tvärrädd och vägrade. Jag hade dessutom ställt mig upp tidigt i sadeln, och gled sakta men säkret nedför han hans och landade mjukt på gräset. 
   Men det gick bra efter det, han vägrade en gång till men sedan var det över. 
 

Hetsigt med två hästar samtidigt

Jag håller på med ett sommarprojekt just nu, nämligen att rida till Sjina. Det är jättekul, men kräver mycket energi och tid. Eftersom att det är skitvarmt nuförtiden från morgon till kväll, är den enda tiden man tål att rida efter klockan sex, sju. Detta gör alltså att jag måste rida hästarna direkt efter varandra, såvida jag inte lyckas pressa in ett pass innan middagen. 
 
 
Igår blev det skogsritt för Sjina och dressyr för Pirat. Sjina fick testa att hoppa lite, vilket gick super även om hon inte riktigt hade koll på bakbenen, och Pirat fick träna form på volt och vägar. 
 
 
Idag orkar jag inte rida Sjina, hon kan ändå behöva vila eftersom att hon är så ovan vid att motionera. Pirat har jag löslongerat lite och ska göra något senare på kvällen. Har även lovat Linnéa att följa med ut med Månkvikk. 
 

Tillbaka ifrån Pite

Varit i Piteå och badat som en galing, men är nu hemma igen :) 
 
 

Födelsedagen igår

Igår fyllde jag ju 17. Dagen började ungefär som förra årets, men värk och regn. Jag fick precis vad jag önskat mig, kläder som passade, springskor, fria sms, m.m. Linnéa hade tilloch med gjort världens finaste HTTYD tårta till mig, vilket blev en stor överraskning. 
 
Men på kvällen fick jag plötsligt veta att de har bokat biljettter till HTTYD 2! Fast bion börjar om en halvtimme. 
Vi stresssade dit, hann i tid och såg filmen. Massar barn var där som störde, men filmen var underbar i alla fall. En bra början, sega lite i mitten och sedan ett händelserikt slut. Ettan är förståss bättre, men denna var inge dålig heller. 
Hiccup | via Tumblr
 

Tillbaka!

Hejsan, jag är tillbaka från stugan. Vi åkte hem lite tidigare än tänkt, vilket betyder att min födelsedag kommer att firas hemma! Jag brukar alltid fira i stugan, så detta blir en annan upplevelse för mig. 
Idag tog jag ut Pirat på en körtur, där han fick trava av sig lite. Sammanlagt har vi kört 6,6 km idag, han kom alltså hem svettig. Jag tänkte att efter en lång vila kommer han att han massor av överskottenergi, så lika bra att han får ta ut det utan mig på ryggen. 
 
 
 

IDAG KOMMER DRAKTRÄNAREN 2 UT!!!!

Idag är nedräkningen på noll, idag är dagen här som jag väntat på i över ett år. 
Men jag är inte här.
so cute | via Tumblr
Detta är ett tidinställt inlägg, då jag är i stugan just nu och kommer att stanna där i en och en halv vecka. Min draktränaren premiär kommer alltså mycket senare än jag vad ville. 
Wohoo! Hiccup got hoot🔥🔥❤️👌😂
Men men, den som väntar på något gott väntar aldrig för länge (vilket är en lögn som man säger till otåliga barn)
 

Mys i hagen

Idag kunde jag inte fara ut med Pirat, eftersom att det bara står han och Sjina nere i sommarhagen och tar jag ut honom blir Sjina själv. 
Dock hindrade det inte mig ifrån att stå med honom i hage och klia honom i typ en timme. Han skulle ju vara snäll och klia mig tillbaka, vilket var gulligt men kanske inte så uppskattat då han nästan bet mig flera gånger. 
   Sedan blev det lite frihetsdressyr utan grimskaft, vilket gick superbra. Jag lyckades även göra början till buga utan grimskaftet, vilket jag aldrig prövat förr. 
 
 

Pirat som travare

Ja, en gång i tiden var Pirat en travare.
 
 

Ingen ridtur idag

Idag har jag varit på dåligt humör, men jag tänkte att en ridtur kunde pigga upp mig. Jag for upp på ridbanan, som det visade sig att fölet hade krashat. Jag tänkte rida lite där ändå, men tappade lusten då Pirat hade ingen koncentration. 
Jag bestämde mig för att fara ner på änget istället, men då kom en sko snett. Det var bara att fara hem igen och ta bort den, och när det väl var gjort var middagen klar. 
Blev som ingen riktig ridtur idag. :(
FRUSTRATIONENES ANSIKTE!!!!!