Regn= ingen hoppning...

Idag var det tänkt att bli hoppning, men sitter nu och lyssnar på ljudet av spöregn så det lär inte bli av... Stanturen lär inte heller bli av då min kompanjon verkar ha insjuknat. Suck. 
(teckning av Tim Sale för serien Heroes)
 

Mössa inför hösten

En sådan här mössa, fast svart måste jag införskaffa.
Coach Gray Cashmere Solid Knit Hat as seen on Emma in episode 3x14 "The Tower" and 3x15 "Quiet Minds" (no longer available)
(Den är ifrån serien Once upon a time)
 

Ritinsperation till seriebok

Jag har hittat ett nytt ritprojekt som kommer att ta minst ett år!
Jag ska göra en graphic novel! (seriebok)
Manuset var redan halvfärdigt (tog en gammal berättelse), så nu är manuset helt klart. Måste dock skissa klart karaktärerna samt deras kläder, och allt mijlö, innan verkligt ritande kan startas. 
Jag vänder mig til sidan pinterest för insperation. 
Once Upon A Time - Regina
 

Hoppning, vägträning

Idag hoppade vi, som igår, och tog samma bana. Pirat vägrade på samma hinder som igår, nästan bara för att. Men det var inte så svårt att gå över honom, han får bara för sig saker ibland. 
Banan gick i ett timglas och går ut på vägar, så vi höll höjden på 50 för att det skulle vara enkelt. 
 
 

Linnéa körde dressyr med Sjina

Nu när skolan börjar kommer min och Sjinas tid tillsammans att ta slut, eftersom tiden inte finns längre. Tur då att Linnéa har fått blodad tand på både dressyr och Sjina, och tog ett pass idag med mig som fotograf.
 
 

Titthinder

Nu ska jag komma igång med hoppningen, och träna titthinder. Detta är de ideér jag redan har:
 
  • Däck som hinderstöd
  • Lägga en matta över bommen
  • Koner under bommen
 
Har ni några fler förslag?
 

Teckning: Kaylie från Kampen om Kamelot

För tre år sedan ritade jag min första riktiga promakers teckning, vilket föreställde Kaylie. Jag använde mig av rutsystem för att få upp henne (vilket är fusk), och var superstolt över reslutatet. 
Nu har jag ritat samma bild igen och färglagt den med, för att se hur mycket jag har utvecklats. Jag är ganska nöjd över hur det blev.
 
Jag filmade även när jag ritade, vilket ni kan se här:
 
 
 
 
PS. Bilden till min nya header har min vän Emma tagit! DS
 

Lyckad hoppning och misslyckad löslongering

Idag skulle Sjina få sitt första, ordentliga hoppass. Det blev ett räcke på en långsida, som höjdes eftersom. Det gick superfint, hon tog riktiga språng och tyckte det var hur kul som helst. Jag hade kunnat hoppa mycket mer än vad vi gjorde, men eftersom hennes kondis är dålig skulle vi hålla det kort så att hon inte blir trött och börjar vägra. Jag vill göra rätt och lära henne att det är under, igenom eller över som gäller. Nu i början ska hon ha samma ryttare i hoppningen varje gång också ska hon alltid ha infångare, för säkerhets skull. 
 
Nu till löslongeringen med Pirat. Eftersom att de andra gångerna har gått så bra var ju den här gången tvungen att gå dåligt. Han sket fullständigt i mina försökt att få honom att jobba, även när jag blev arg. Tillslut, när jag lyckades kalla in honom, fick det bli lite arbete med grimskaft istället. Surt.
 
 
 

Tävlingsdebut idag!

Idag fort jag och Pirat iväg på vår första tävling tillsammans. Dagen startades med en stor kopp kaffe då jag legat sömnlös av nervositet, sedan fick jag skynda ut och fixa pållen. Tack och lov så hade jag Emma och Linnéa till hjälp, som varit mina änglar idag. 
 
Allting gick bra, vi kom fram i ett stycke, först på plats. Det spöregnade sedan i en halvtimme, men när jag väl skulle rida det första programmet (LD:1) gick allting väl. Han förstod inte riktigt att dressyravspärrningen inte var hinder som man skulle hoppa över, utan väggar. Han var lite hoppig. 
 
 
 
Sedan blev det LC:1, vilket gick bra. Inte perfekt direkt, allting gick i ett för högt tempo och han var lite stressad så han hade ingen form. Men vi red inte fel och fick även en högergalopp. 
Mitt resultat:
LD:1- 53%
LC:1- 47%
 
Här rider jag LC:1. Om du är lat som jag kan du hoppa till 2:30, där jag galopperar lite galet. 
 
 
 
 
Men jag är supernöjd. Han lugnande ner sig över omgivningen och kunde koncentrera sig på arbetet. Detta bodar gott inför den Pay and Jump som jag har planerat för oss. Det var skitkul att tävla och jag längtar efter att få göra det igen. 
 
 
 
 
 
 
 

Startlista

Nu har startlistan kommit ut. Hemskt nog är jag fört ut för dagen i LD:1, men i LC:1 klassen är jag trea. 
 

Programmen igår och idag

Igår red jag både programmen igen, och det gick superbra! Jag kunde lätt komma ihåg vägarna och Pirat skötte sig fint. Han var lite slut efter en varm dag och galoppen fick lida för det, men annars är jag supernöjd. 
Idag ska jag köra programmen igen och vila imorgon, sedan program en sista gång på lördag. Jag kör korta pass (30-40 min), eftersom värmen, och rider bara varje program en gång. 
Jag är redo på vilka galenheter som helst under tävlingen
 
 

Träningen är i full rullning

De här två senaste dagarna har jag tränat programmen på banan. Idag blir det uteritt, sedan två dressyrpass till, en vilodag och ett sista pass innan söndag. 
Idag ska jag träna programmen på marken. Jag tycker det är jättesvårt, jag får lätt hjärnsläpp eller blandar ihop saker. 
 
 

Tävlingsdebut nästa söndag!

Nu har jag anmält mig och Pirat på vår första tävling tillsammans. Vi ska vara med på en Pay and Ride och tävla LD 1 och LC 1. Jag är stressad och nervös, men självklart väldigt taggad också. 
 
 
Har, passande nog, dessutom nyss köpt nya ridbyxor. De gamla var utslitna och förstora, vilket får dessa (som egentligen sitter som ribyxer ska) att kännas jättetajt.