Speciella stunder #2

Det är alltid speciellt för mig att lyssna på Draktränaren (HTTYD) soundtrack. 
   Ord kan inte beskriva hur mycket jag älskar den här musiken. Vi säger helt enkelt att jag tycker att det är det bästa soundtracket i en film någonsin. 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
John Powell har helt enkelt skapat magi. Mer finns på Youtube, eller spotify. 

Ridövningar på en rak väg

Hallå där ute, tänkte bara tipsa er alla som liksom jag inte har turen att ha en bra ridbana under vintern, och då måste rida längs vägen. 
   Men det finns faktiskt massor man kan göra där. 
  Dels galoppfattingar, och galoppintervallern (stärker muskler, behöver Pirat). Annars är det ett utmärkt ställe att träna skänkelvinking på.
   Eller, om eran häst som min har svårt för att gå någon annanstans än på höger sida, är det jättebra träning att gå på vänster sida, gå imitten, m.m. Tränar position, sidförande skänkel och rakrikting. 
   Man kan också göra framdelsvändingar längs en väg, eller hoppa (om man har en assistent som kan flytta undan hindren när bilar kommer). Man kan också ha miljöträning, träna hästen på att gå över läskiga mattor eller förbi prasslande påsar. Man kan också bara leda hästen och göra enkla frihetsdressyrövingar, som stanna och backa. Det är väldigt givade det mer. 
 
Hoppas jag har inspirerat er lite, och hoppas att våren kommer snart!
 

De bästa vänskaperna i filmer

Här har jag lyft fram de bästa vänskaperna i filmer, kommentera om jag glömt någon :)
 
 
 
 
Tumblr_m9h6688yj41r2vmsyo2_250_large
Frodo och Sam (Sagan om Ringen)
 
Hicke och Tandlöse (Draktränaren)
 
Tumblr_inline_mfxrr9ylwv1r2xrrd_large
Miguel och Tulio (Vägen till El Dorado)
 
 
 
Ron Weasly and Harry Potter (Den här gången är det bara för uppenbart vart de kommer ifrån)
Dessutom Harry och Sirius. Det är något speciellt med dem:
 
 
Jim, Morf och John Silver. Men främst Jim och Silver. (Skattkammarplaneten)
 
Jack och Mjölktand, som även är enlgit mig reinkarnationen av Jacks syster (De fem legenderna)
 
 

Speciella stunder #1

Härmat dig lite Linnéa :)
It's allright, Jimbo, It's allright. 

Hogwarts, Narnia, Wonderland, Neverland

735237_546185198733356_1097358031_n_large
 

Ofärdig teckning

Har inget färdigt att lägga upp, så istället ger jag er den här skissen till en tecking som förhoppningsvis är klart imorgon. 

Jack besöker sjukhuset

Så kul.
 
 
 

Teckning av Tandlöse och Hicke

Min första, faktiskt. Jag bestämde mig för att inte bli irreterad för att de inte ser ut som i "verkligheten", och detta blev då resulatet: 

Jag tänker tro att jag är vacker

Varje gång som jag ser mig i spegeln ska jag tro att jag är vacker. 
 
Även när jag nyss vaknat på morgonen, mitt hår står åt alla håll och glasögonen hänger på sned. Även då. 
  Även när kläderna inte alls matchar, när luggen är stripig och finnar pekar ut från ansiktet. Även när tänderna är gula, näsan röd och läpparna torra. Även då jag blir som ett russin i ansiktet och håret tappar all färg.
   Även när magen hänger utanför byxlinningen och armarna blir lika breda som halsen. Även då ska jag tro att jag är vacker. 
 
För jag vill aldrig göra en fettsugning, eller svälta mig själv för att få en platt mage. Jag vill aldrig ha panik över att vara utan smink i ansiktet, jag vill aldrig plastikoperera min kropp, eller köpa dyra anti-rynk krämer.
   Jag vill aldrig sitta och ha ångest över mitt utseende, och inte kunna se mig själv i spegeln av hat för mitt eget ansikte. 
   
Jag ser ut som naturen skapade mig, och så länge jag inte drabbas av kronisk fettma tänker jag inte ändra på det. Även när min hud blir rynkig och min hår till grått, även då tänker jag tro att jag är vacker. 
 

Hicke <3

Tumblr_mfaf41hawz1qbami0o1_500_large

Svarta Damen

En ond skugga som inte har ett bättre namn än. 

DRAKTRÄNAREN 2

Ja, det ska komma en Draktränaren 2!!!! JIPPI! Nu önskar jag bara att det blir en Sherk 2, inte en Pocahontas 2. Alltså, att det blir bra och inte förstör ettan på något vis. 
'
 

BOKTIPS- MONSTRETS DOTTER

2: an till De Utvalda-Tankeläsaren. Ville först inte läsa den här för jag var sur för att den inte handlade om Katsa, men sedan blev jag sugen och nu är den läst. Den var lika bra, nästan bättre till och med, än Tankeläsaren. 
   
Handling: 
Flamma är ett "människomonster" det betyder att vissa blir galna av att bara se hennes skönhet, och hon har förmågan att kunna läsa tankar. 
   Mystiska saker börjar hända i Kungariket, som är till gränsen till krig, och Flammas hjälp krävs för att kunna lista ut det. Det är mycket drama, gåtor, realtioner och fart. Mer än den lama handlingen tänker jag inte ge er. 
 
Läs den, man blir inte besviken. 
Jag älskar Flammas karaktär, och Prins Brigan och Prins Garan, och Clara. Kristen beskriver saker på ett spännande, levande vis och det är sällan man är uttråkad!
 
Dessutom måste man ju älska det redigaerade fotoomslaget, av Larry Rostant.
 
Den sista heter Bitterblue. LÄÄÄNGTAR:
 

Candela och Daniel (teckningar)

Här är ett par bilder, en gjorde jag klar igår och en har varit klar sedan jullovet. 
 
Blev väldigt missnöjd med flickan, doc. OCH det finns en andledning till att deras kläder flyger (jag vet, killens tröja ser ut som en kjol) men jag orkar inte dra den nu. 

Krasslig...

Ingen ridning idag, eftersom jag är lite krasslig. Ska istället tillbringa dagen med att slappa och rita. 

CUPCAKES AND PONIES

Snälla allihopa, se den här videon, den är så rolig att jag höll på att dö!
 

Merida & Ariel

Den senaste tiden har jag aldrig blivit klar med någon teckning, för jag har haft så stora krav på mig själv på att den ska bli helt perfekt. Men igår sa jag till mig själv att bara rita något utan att vara helt perfektionist, och detta blev resultatet:
Ögonen blev ojämna och allt, men jag blev ändå nöjd. 

PONNYAKTUTEN!

Nya säsongen av Ponnyakuten är här! De två första avsnitten går att se redan nu, HÄÄÄR
Jag tycker att Ponnyakuten är väldigt lärorik, för alla ryttare i alla åldrar. Sjukt mycket bra fakta och frihetsdressyr. :)

Ariels röda hår

9765_4f0b_500_large
Flickan med hår som Ariel- det är vad Selma kallar Merida

En dag

Tumblr_mfwn6e0d7d1r6bvlzo1_500_large
 
425396_317660881614095_105005132879672_885618_1632633572_n_large
 
200147_1002325669564_1567500097_30001310_1329_n_large
 

MOTORSÅG- RUUUUUUN

Pirat skenade som aldrig förr idag när han hörde en motorsåg. Började överväga one-way-stop, köra in i en snöhög och andra dumma, desperata lösningar. Dock tyckades jag få stopp på honom innan det gick så pass långt. 
   Hoppas ni få underbara personer som hittar hit då och då tycker om den nya headern :)

Den finaste vänskapen i en berättelse någonsin

Tumblr_mfn6ma3yxl1r0g5vno1_500_large
 
320956_582527445096987_94167810_n_large
 
 

The Hobbit

Jag såg den i förrgår, och det var väldigt bra. Seg i början med blev bättre ju närmare slutet man kom. Tycker verkligen om Bilbos mysiga personlighet :) Dessutom var det väldigt kul att den började just innan den första scenen i Sagan om Ringen. 
Tumblr_mge83sps391rpk9exo8_r1_500_large
Mycket kul :) Dock var det ganska tydligt att man hade dragit ut på historien så mycket som möjligt, man hade lätt kunnat klippa bort en halvtimme. 
 
Tumblr_inline_mgeu1e6rqh1r6xq47_large
En av dvärgarna var extra söt :)
 
Tumblr_mgb5pgk6ua1rrecxqo2_500_large
Frodo var med!
 

Viktiga små saker i hästvärlden

Lite saker som jag tycker är viktigt när man rider, som många (däribland jag själv, t.ex när man är stessad på att få komma ut innan solen går ner)
 
Långa tyglar
Att skritta med långa tyglar i början och slutet av ett ridpass är viktigare än vad man kan tro. Den ger hästen chans att sträcka ut sig och slappna av. Det förebygger skador.
 
Rykting
Att rykta hästen inom en ridtur tar inte bara bort smuts som kan skava under sadeln, det sätter också igång blodcirkulationen som gör att hästen kan komma igång fortfare, också tror jag att det förebygger skador. :)

Tim Burton inspirerade bilder

Jag vet, jag suger på att blogga bla bla bla. 
Tänkte visa lite bilder jag ritade för evigheter sen, just efter att jag hade sett Corspe Bride. Killen fick inte riktigt följa stilen men jag är ändå nöjd med dem. 
Den var lite för ljus för våran scanner (haha, har just börjat använda den! Den äger!) så jag fick fixa om den i Picasa, därför ser det lite konstigt ut. 
.