Dålig uppdatering idag

Jag hade egentligen planerat flera inlägg idag, men blev lat och spenderade dagen med att se How I Met your Mother. What the hell, tänkte jag, ibland måste man få göra värdelösa saker. 
Sneak peak på det stora Harry Potter Tour-inlägget:
Skåda min fantastiska Umbride-blick, och Petters... ja, vad han nu än gör. 

Ridpasset igår

Tja, hur gick det... Låt mig säga såhär: Pirat blev rädd för månen. 
Ja, det kanske ger er en ungifär uppfatting. Jag hoppas att det blir bättre idag, men det blåser som satan så vi får väl se. 
Dock gick han väldigt fint med nacken, till och med längre ner än här. Men magin bröts när han fick se den läskiga MÅNEN!

Oh du sommar...

Idag kände jag, när snön på taket sakta började förvandlas till vattendroppar och barmark kikade upp på
vägen, att våren är här.
 Sommaren kan inte komma snart nog. 
 
 
 
 

Ridning tors-fre

Mamma filmade mig när jag red dressyr på tors, och hoppningen på fre. Hoppningen blev dock inte så lyckat, han blev flack hela tiden och jag glömde att räta upp med efter hindren. 
Varning för dålig videokvalite. 
 
 

London kapitel 2- Sightseeing

Tanken var att vi skulle ta tunnelbanan till alla se saker vi ville titta på, men den vi skulle ta var stängd den dagen, så vi gick runt istället och tittade på allt. 
Först såg vi på Big Ben, som var mindre än jag trott, och mycket guldigare. Från den kunde vi sedan gå och titta på London Eye, otroligt stor och långsam. Sedan gick vi vidare längs Themsen, och hittade lite små saker och gick på Tower Brigde, och Tower of London (ett slott där de gamla kungligheterna bodde). Det var en lång promenad, men vädret var vackert och jag är glad att vi gick istället för att åka den trånga tunnelbanen. Detta var mycket roligare. 
Tyvärr orkar jag inte lägga upp bilder, men ni kan ju googla om ni vill :)
 

Here's to all the girls, and maybe some boys

E0f369da72ef11e2895222000aaa0568_7_large

London kapitel 1- BESTULEN!

Hejsan, tillbaka till kalla Svergie med dess underbara vatten, saltlakris och salta popcorn.
Jag tänkte dela upp Londonresan i flera inlägg, annars blir ett så långt. Jag börjar med det tråkigaste som skedde, vilket var dagen innan vi åkte hem. 
Vi hade tagit en taxi och pappa hoppde ut för att ta ut pengar ur bankatumaten för att betala taxin. Han var stressad och när en man kom fram för att "hjälpa" jagade han inte bort honom. Mannen påstod att man behövde göra så här och så här för att ta ut kortet. Detta fick pappa att titta åt fel håll medan mannen, antar vi, klickade på AVBRYT, så att kortet åkte åt och mannen tog kortet. 
Pappa misstänkte någonting och grep tag i mannens hand, men den var tom. Vi antar att han hade lyckats gömma det i tröjärmen. Mannen sa sedan att bankomaten hade tagit hans kort, och att han behövde trycka här och slå sin kod för att få ut den igen. 
Mannen backade med lyckades ändå se pappas kod. Sedan, när pappa gick in till banken för att få dem att ta ut kortet, sprang mannen iväg till närmaste bankomat. 
När inget kort fanns där förstod de att mannen hade tagit pappas kort. Kortet gick inte att spärra på banken, och när vi ringde mormor för att hon skulle göra det, hade banken stängt. Så vi skyndade till hotellet, där pappa fick ringa så att kortet kunde spärras. Han hade hunnit ta ut 10 000 kr. 
Vi polisanmälda och fick prata med polisen där, och de sa att vi troligtvis skulle få tillbaka pengarna från vårt försäkringsbolag, och att liknade stölder skett flera gånger förr. 
 
Låt ingen utomstående komma i närheten när du tar ut pengar. Ifal någon ändå gör det, grip tag i den och se efter vars du har kortet. Ropa på hjälp ifall det behövs. Det är bättre att stå där och har tagit fel, istället för att stå där utan kortert. 
Om kortet skulle försvinna, ha spärrnummret i mobilen så att du kan ringa direkt. Polisanmäl sedan, så att du får prata med polisen. Polisen kommer att ge dig ett kort som bevis att du har blivit bestulen. Detta kort måste du visa upp här hemma för att kunna få kompensation. 
 
Men vi klarade oss ändå eftersom vi hade mammas kreditkort. Det kan också vara bra, att ha ett extrakort om olyckan skulle slå till. 
 

I'm shipping of to Looondon

Åker bort i en vecka nu, så bloggen står still. Har inte varit så duktig att jag gjort tidsinställlda inlägg, det får vara bra ändå :)

Runalfabet

Tack supersnälla Emma för runalfabetet, har redan börjat plugga in det!
Jag tänkte lägga upp den här ifall det är fler som vill vara nördiga (hoppas du inte har något emot det Emma)

The perks of being a wallflower

Såg den här filmen igår, en var väldigt överraskande och väldigt bra. 
 
Se den här trailern, så får man en känsla av den utan att den avslöjar för mycket (trailers kan göra det ibland)
 
Älskade huvudpersonen Charlie, spelad av Logan Lerman (Percy Jackson). Det är först när man ser skådespelaren i en ny roll som man inser hur bra de är. Han tolkade rollen jättebra, blev riktigt imponerad. 
 
 
 
 
 

Insekts-Jasmin

Satt och printscreenade (ursäkta stavning) efter någon fin bild på Jasmine och Aladdin, också råkade den här komma upp: 
Tycker att hon ser ut ungefär såhär:
Eller såhär:

Prefekter a la animerat

Hogwarts_elites__the_prefects_by_mirandaareli-d5tz1i6_large
Skulle vilja byta plats på Rapunzel och Hicke, och flytta Jack till Gryffindor tillsammans med Merida. 
 

OMRF- Draktränaren del 2

Jag älskar eftertexterna i HTTYD, teckningarna av drakarna är så fina och det ser ut som om man tittar på dem ifrån en stearinljus. 
 
Desingen på drakarna
 
Bortsett från Tandlöse är desingen på drakarna inspererade av författaren, Cressida Cowells, egna illustrationer till böckerna.
A Hero's Guide to Deadly Dragons - dragon

OMRF- Draktränaren del 1

Min förkortning för Onödig Men Rolig Fakta. 
En ny grej jag tänkte börja med, saker som jag läst, själv tror eller listar ut från filmer som den överanalysernade person jag är. 
 
Hickes kusin

Jag vet inte om det är såhär i filmen, men det är i alla fall med i böckerna. 
Snorslödder är Hickes kusin, i och med att hans pappa är bror till Tryggvold (Hickes pappa). Snorslödders pappa syns ofta med i bild vid sidan om Tryggvold, men nämns aldrig.
 
 
Snorslödder brukar tillsammans med sin kumpan mobba Hicke. Han försöker ständigt visa att han skulle bli en bättre hödving än Hicke, så att han ska få ta över tronen i hans ställe. Han stöds stark av sin far. 
 
Mer kommer att komma sedan :)
 
 

Runor

Efter mycket googlande tror jag att det är det här runskriften som används i HTTYD. Alltså betyder det att jag ska lära med det här alfabetet utan till. 
   Varför? För att det är kul och nördigt :)

HP <3

24649_504465649604929_2027109540_n_large

Speciella stunder #3

Fick rysningar på bion. 
 

Hopprekord sedan hopprädlsa

Hoppade 70 cm idag, rekord sedan jag blev hopprädd

LÄÄÄNGAR!

Snart bär det av till London, där jag och Linnéa ska gå en guidad tur i Harry Potter studion!
Vi ska få titta på kostymer, modeller (alltså, byggnadsmodeller), inspelingsplatser som Dumbledors kontor, samlingshallen, Diagongränden (visst heter den så?) och massa fler! Jag har nog inte fattat hur stort detta kommer att bli än :)

Candela och Daniel färdig teckning

Testar en ny stil på Daniel. Blev rätt nöjd med den här bilden, faktiskt. 

Lilla sötis


I like Eugene Flitzherbert much better than Flynn Rider

Tyvärr har inte jag ritat den här, erkänner det direkt istället för att göra ett dåligt skämt som förra gången. Men den där teckningen jag lade upp en skiss på är klart, ska skanna den snart bara. 

Hicke teckning

How to train your dragon coloring picture
Tjaaa, ritade den här i morse m tush. Blev inte så nöjd... Den blev som inte riktigt lik. Aja, man kan inte bli nöjd varje gång :)
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Nä, skoja bara. 
Den kommer från en hemsida jag hittade med målarboksidor från alla tecknade och animerade filmer. Jag har redan skrivit ut några till Selma från Modig, Den lilla sjöjungfrun och från Snövit. Nästa gång blir det Anastasia, HTTYD, Trassel och lite annat jag kan hitta. 
Billigare än målarböcker och med större variation :)
 
http://www.coloring-book.info