Draktränaren 2 teaser trailer Svenska

Nu har den äntligen kommit ur på svenska, och tack och lov är det Jesper Adelfelt som gör rösten. 
 
 

Haha

Disney
 

Fina citat och bilder

Tumblr_lznx4zyzcn1qd0gclo1_500_large
.
Tumblr_lzpnlpoujv1qd957yo1_500_large
(från A Walk To Remember)
.
Tumblr_lzrdgzzgei1qd957yo1_400_large
 
.
241364861249319143_ze9lu8lh_f_large
 
.
 

Häst hoppbilder

DETTA ÄR ETT GAMMALT INLÄGG SOM JAG HITTADE NU, SÅ JAG KAN LIKA GÄRNA PUBLICERA DET.
 
I lördags var Emmis här och då passade vi på och hoppa med Pirat och Sjina. Hindret var lågt, men ändå så pass högt att Sjina började ta i mer och faktiskt skutta. 
Varning: Mina ansiktsutryck när jag rider är ibland väldigt underhållande. 
 
 
 
 

VILL HA- THE ART OF HTTYD

Den här boken finns på cdon.com, och jag vill ha den SÅÅÅÅÅ gärna! Vi får se om jag står ut till jul eller om jag kåste köpa den innan. 
Kolla! GUUUUUUUUUD vad fint!
 
 

Men hallå där

Hejsan. Mkt har hänt sedan jag hade tid att blogga senast. Bästa vännen Emma har varit här, så det har blivit lite ridbilder, jag har gjort en till teckning och jag har börjat på Midgård i en helt ny klass (!). 
Först och främst, så när Emma var här gjorde vi en fejkhopptävling här hemma. Vi ställde upp en liten bana med hinder som var ca. 20-30 cm höga, så små att jag ville skratta åt dem. Sedan hoppade vi den. 
   Grejen till varför det är så stort är att Pirat brukar på vänja sig vid hindren innan han hoppar dem. Kliva över dem som bom, nöta ett hinder i taget innan vi kör bana. Han är ju så kinkig så därför har jag gjort det. Men nu bestämmer jag mig att det är dags att sluta fåna sig och börja hoppa lite "på riktigt". 
   Hur som helst gick det bra. Vägrade på ett hinder, därför att jag hade ramlat över halsen på honom då han hoppat mycket högre än jag räknat med. 
Han kastade sig över alla hinder som om de tänkte äta upp honom, och jag hängde inte med alla gånger. Som ni ser. 
 
 
Här hade vi höjt hindret en dm och då vägrade han. För då blir ju hindret jätteläskigt. 
 
Ja. Vad ska jag säga? Jag var inte beredd att han skulle hoppa av så tidigt som han gjorde. Och detta blev reslultatet. 
Här så tänkte jag extra mycket på att sitta uppp ordentligt, och det blev väl lite överdrivet....
 
Hoppas ni har fått ett gott skratt nu.
 
 
 

FROZEN

Disneys nya film, som handlar om att Anna bli förhäxad på något vis av sin ondskefulla syster.
Jag är jättebesviken på deras utseende! De har ju bara tagit Rapunzels utseende och ändra ögon och hårfärg. VAR ÄR DERAS FANTASI?
Den är skurken verkar dock intressant:
 
 
Och den här hästen, de har bara ändrat färgen på Maximus:
 

Intervju med Dean DeBlois om HTTYD 2

Spoilar liiiite, så jag har själv inte sett klart den. 
 
 

Dreamworks filmskapare på Comic Con

Regisörer från olika Dreamworks filmer blir intervjuade på Comic Con. Bland dem Dean DeBlois, en av resigörera till HTTYD! Han pratar prata efter 11 minuter, och berättar om HTTYD 2. Det han säger lugnar min panik en aning, när han säger att Hicek fortfarande är en nörd, vilket jag är väldigt glad över.
   Han berättar också att Jónsi, som skrev och sjunger (jag tror han skrev den i alla fall) låten i eftertexterna i ettan ska samarbeta med John Powell (skriver soundtracket för ettan och tvåan och trejan) med tre scores, så det ser jag väldigt mycket fram emot att höra!
    Och tydligen så ska Hicke få tillbaka sina fräknar, YEH!!!!!
    Det avslöjas också att trejan kommer att komma 2016 :)
   De får även en fråga om de hört talas om The Big Four, och om de kan tänka sig att samarbeta med Disney för att göra en film om dem... Vid 28:16 ungefär
 
 
Okej, min sorg är över (liiite ledsen fortfarande, men bara lite) och nu är jag taggad, på riktigt. Dean har lugnat mig. 
 

Uteritt

Uteritt idag med Mia som sällskap. Vi red i över två timmar och hade lite ont efteråt, men det var kul att fara på en längre tur för en gångs skull. :)
 
 

Börjar bli taggad

Okej, min sorg är nästan över och jag börjar bli taggad istället. Det ska bli kul att se hur alla blev när de växte upp, och även om han är stor nu är han ändå Hicke. Han kommer ha samma personlighet. 
   Dock det jag älskade mig honom: Att han var så liten och klen är borta nu, men någon gång var han väl tvungen att växa upp. Och det ska bli kul att se vilken "man" han blivit. 
  Tumblr
Dessutom kan inte tvåan förstöra ettan. Ettan kommer alltid att vara samma film trots allt :)
 

Jag börjar komma över det

Titta, här ser det faktsikt ut som Hicke! Det här kommer säkert att bli bra, jag börjar lugna ner mig. Det här kommer att bli kul, en bra film. Det är väl roligt att se hur det blev för honom när han växte upp?
Jag tror faktsikt nästan på mig själv nu. 
 

Jag kanske han överleva

Okej, jag försöker samla mig här. Det kan bli bra i alla fall. Här kan man ju se liknelse:
 

Astrid liknar sig själv mer

 

Jag gråter nästan

 
Han har inte sina fräknar längre, han har inte samma hårfärg, DET DÄR ÄR INTE HICKE
 

Mitt hjärta har nyss krossats

Det visade sig att i Draktränaren två har Hicek växt upp till en tonåring. HAN ÄR INTE LITEN LÄNGRE!
Nej, nej, nej, nej nej
 
Jag har aldrig varit så besviken i hela mitt liv. 
 

"Whats wrong with that?"

Källa
 
 

The Host

Såg The Host igår, och jag förstod verkligen inte varför jag har hört sånna negativa kommentarer om den. Den var jättbra! Visst, inte lika bra som boken men det är den ju aldrig. 
Även om jag hade föreställt mig Ian som mycket muskulösare så tycker jag även att han var perfekt för rollen. Alla var perfekta i sina roller. 
The host
 

Löshoppning

Igår longerade och löshoppade vi, och jag har faktiskt bilder!
Vissa är tagna av mig och vissa av min syster. Kanske inte världens bästa, men bättre än vad ni brukar få (ingenting, alltså).
 
Där ser ni mig som springer på i bakgrunden. Han ville bara stanna och äta hela tiden, så man var tvungen att springa på honom en lång bit. 
Vi hoppade 80 som högst. 
 
 
 
 

Hur man lär hästen att buga

Detta försöker jag lära Pirat. Än är vi bara på steg 1. 

1. Innan du börjar med att få hästen att att komma NER i buga så måste du veta att du kan backa din häst när du står i sadelläget (följarposition) med att endast vaja lite med grimskaftet. Om hästen backar är det viktigt att du följer med bakåt så att den inte blir förvirrad, och sedan ge en eftergift. Om din häst inte förstår föreslår jag att tränar lite NH innan så hästen blir känslig för tryck. Stå gärna mot en vägg så att hästen flyttar sig rakt.

2. När hästen kan backa med dig i ståndes bredvid manken så är det dags för det första momentet i buga. Be hästen att ta upp frambenet närmast dig genom att knacka strax under knät. När hästen lyfter hoven lägg ditt grimskaft runt området under kotan (nu rekomonderas ett lång grimskaft) så att du kan hålla kvar hästens hov i luften genom att bara hålla i grimskaftet (knyt aldrig! Du måste lätt kunna släppa om hästen blir rädd elr liknande) Nu när du står i läget med hästens ena hov i repet, ber du hästen att backa på precis samma sätt som tidigare.

3. Hästen måste ha sin bakben långt bakom sig för att komma ner i buga, så det blir det första du måste se till att den har. Be hästen flytta sina bakben bakåt tills den inte kan flytta mer bakåt. Vissa hästar accepterar detta bättre än andra medans vissa behöver en lång stund på sig vid att vänja sig vid att flytta sig med endast tre ben till godo.

4. Nu när hästen har sina bakben långt ifrån frambenet, så är det dags att be hästen att sänka sig nedåt. Detta gör det genom at helt enkelt fortsätta be hästen att backa. Vissa hästar föredrar att hoppa vidare på tre ben bakåt, medans vissa tar det lugnt och sänker sig. Repetera detta om och om igen, men kom ihåg att när du avslutat och berömt hästen, gå alltid några steg framåt innan du ber den sänka sig igen så att den får "gå ut ur övningen". Tillslut kan du få hästen att sänka så djupt att du kan få den stanna kvar i buga med ena benet vilandes på marken.

Detta stycke har jag kopierat härifrån. 


Uteritt i skogen

Uteritt igår, med galoppträning. Han var väldigt duktig, jag tycker att galoppen blev relativt samlad och hög. Dock gjorde han uppror en gång och skenade iväg, men det var bara att vända tillbaka och göra om den. Nästa gång när han bet tag i bettet och försökte springa iväg tvingade jag honom att göra halt, sedan fatta igen. Då var han lugn, hade förstått budskapet. 
    Sänkte sig överraskande bra också i skitt och trav :)
Pirat och hans mamma
 
Hade varit och tittat på hopptävling tidigare och fotat, så kände min inspirerad till att fota våra egna hästar. Jag är dock inte så duktig med kameran, ljuset var tråkigt och hästerna ville inte göra annat än äta. 
 

Cavaletti idag

Idag red jag cavaletti, det var länge sedan vi gjorde det och det var en bra mjukstart nu när Pirat har stått ett tag. Dessutom fick jag chansen att träna hoppning utan stigbyglar, något jag är urusel på.
Vi hade tre cavalettibommar, ett 40 cm kryss och efter det tre cavalettibommar igen. 
 
Gammal bild. Galoppen kändes bra också, även om han fortfarande behöver ett hjälphinder i höger varv. Vi blev också klara med uppiffingen av ridbanan igen. Den har klippts och fått nya stolpar.
 

Tummelisa teckning

Här kommer min version av Tummelisa. Påminner om 20th fox's, jag vet. 
Jag är riktigt nöjd med den. 
 
 

Bågförbättring

Nu har jag sett massor av hjälp videor på youtube angående bågskytte, så nu hoppas jag kunna förbättra mig. För just nu blir jag lycklig om jag träffat bara sidan av tavlan. 
Brave (3D)
Ingen Merida. Än.
 

Nya Percy Jacksson Trailern

Jättekul att de ska fortsätta med den här serien, och att Annabeth har fått sin rätta hårfärg. 
 
 

Hav-teckning

Tillbaka från stugan, och har två teckingar att visa upp. Den andra kommer om ett par dar, nu visar jag den här:
Vattnet ritade jag när jag var ombord på Finlandsfärgan, så jag hade ganska mycket insperation omrking mig. Trots det tycker jag inte riktigt att havet ser trovärdigt ut.