En teckning av en drakryttare

Inte alls insperarad av How to train your dragon eller Brave :)
 
 
Första gången jag riktigt använde mitt A3 block och stomfen. Blev rätt nöjd, fast bakgrunden var lite ojämn. 
 

Merida + Hicke

Inte så dumt par, tycker jag. Fast Hicke hör främst ihop med Tandlöse
Tumblr_m7ff69qjf31qhr73io1_500_large
 

HTTYD

Inne i ett How to train your dragon period. Jag har lyssnat på lite soundtrack på Youtube och insett att den var jättebra, så jag bestämde mig för att skaffa mig hela listan på Spotyfi. John Powell, han som har skrivit musiken, har också skrivit musiken till Knight and Day, Rio, Ice age 3 och massor fler. Ganska kul när man tänker på det. 
 
 

Brave (Modig)

Såg den igår, och den rekomenderas. Den hade inte så mycket Trassel känsla, mer Draktränaren känsla, och därför såg jag den sistnämda idag :)
Brave hade en underbar inledning, inte ett lika intressant huvudämne, men man kan inte låta bli att älska Merida eller hennes tinker Angus för den delen :) Vi såg den på svenska men jag slår vad om att den är ännu bättre på engelska, med den skotska dialekten. 
Jag skrattade högt och grät så att jag skakade, vill rekomendera den till alla.
Hade en underbar sång också: Touch the sky. Sök upp den på YouTube
Den här filmen fick mig att vilja skengaloppera med Pirat och permanenta håret. 

Dött i veckan

Ja, det har varit dött i veckan. Det är för att jag har jobbat med en crossover till Linnéa. Den är inte ute på YouTube än, men snart. Hoppas jag.
Den handlar om Anya och Dimitri, som träffas som barn och gifter sig när de blir äldre. De får en son, Jim, och växter upp till en missförstod tonåring. Jim bråkar med sina föräldrar och rymmer.
 
Han tar jobb på en båt, där han träffar Ariel och hennes bror Erik. Jim och Ariel blir kära i varandra, men Ursula (som har något hat mot Ariel och vill inte se henne lycklig) förtrollar henne till en sjöjungfru och drar med sig henne i havet.
 
 
När Jim försöker rädda henne krashar han och blir tillfångatagen av Odjuret (som tycker om att kipnappa folk). Odjuret tvingar Jim att städa på hans slott, och där träffar han Belle.
Belle berättar om hon och Tarzan, som var kära i varandra, men så blev Tarzan tillfångatagen av Odjuret och Belle offrade sig själv för att ta hans plats.
 
Sedan hjälper Belle Jim att rymma, han åker för att rädda Ariel, det blir en maktkamp mellan dem och Ursula (som helt enkelt inte ville se Ariel lycklig, minns ni?) som slutar med att Erik dödar den stora bläckfiskdamen. Jim och Ariel gifter sig och alla som har varit med i crossovern lever lyckliga i alla sina dar, utom Ursula då, för hon dog ju :)
 
 
 
Den är sju minuter, i fall i undrar.
 

Dagens pass

Var inget pass. Igår dock, så kom mamma med en av sina halft galna idéer, med att jag skulle rida serpentinbågar oh gå över vissa "hinder". Det var cavalettibommar, vattenmattan ihoprullad och gå emellan två sockerbitar med bommar ställda uppå. Han och jag var väldigt skeptiska först, men det gick bra och var kul :)

If you come to a wall...

If you come to a wall, you push through it. 

Löshoppning 80

Skedde förr, förra torsdagen :)
 
 

Pelhambett

Gick nyss in och läste på http://sensation.devote.se/ om olika bett, och om hur negativt det är att använda ett stångbett på starka hästar. Tur då att jag använder ett pehambett. 
 
Pelhambettet är olika skrapt beroende på hur hårt du spänner kejdan. Jag har alltid min väldigt löst, vilket gör att den inte bli särskilt skrapt. Jag använder den när jag hoppar och är på uteritt, eftersom pojken min tycker att detta är SÅ roligt och blir därför väldigt pigg, så att jag tvingas att ha detta bett. Annars har jag ett vanligt tränsbett vid dressyren. 
Lite mer fakta om pelham och även andra bett hittas här: http://hoppryttarinnan.se/2009/october/mina-bett.html

Pirat löshoppning!

Igår löshoppade vi Pirat med Emma som fotograf och hjälp. Det gick jättebra, när vi bestämde oss för att sluta fortsatte han hoppa ändå. Han kunde inte få nog, haha :) 
.
.
.
.
.
.
.
Detta skedde i söndags, så jag har varit lite sen med att publicera dem. Hindret här låg tillslut på 65 :)
.
 
 
 

För evigt min favvoserie

Milo-ventimiglia-heroes-01-nc_large

Lödhoppning!

I måndags blev den efterlängtade löshoppningen av tillslut. Vi höll det lågt eftersom det var första gången, men det gick bra och Pirat blev väldigt pigg :) Det blev också hästarna som tittade på, haha
Det var jag som fotate, så bilderna är inte det bästa direkt.  
.
.
.
Fortfarande kvar sina sommarkilon :)

Dagens pass

Det var tanken att jag kulle rida barbacka först och sedan skulle vi löshoppa. Men det regnade (igen!) så därför blev det bara bommar och dressyr. Jag ska nog börja rida barbacka varje gång vi rider dressyr, dels för att jag kommer åt bättre med skänklarna och för att det förbättrar min balans. 
Han var så fin och gick nog till och med lite i form :)

Dagens pass

Vi hoppade lite, men höll det lågt i början eftersom gräset var blött. Men sedan torkade det och vi hoppade ett räcke på ca 40-50 (vi vet inte riktigt). Högsta sedan mitt sammanbrott. :)
Min mamma fotade :)

Rumpbelle

Igår såg vi sista avsnittet på Once Upon A Time s. 1. Den var jättebra :) Det är de scener med Rumplestiltskin och Belle som är roligast i hela serien, jag önskar att det hade varit fler av dem.
Dessutom älskar jag kostymen. Drottnigens är helt galna och coola, Snövits är vackra och Rödluvan fina.
Underbar mantel <3
Emma sports these Frye Melissa Tall Boots (similar to the ones worn by Katniss in the Hunger Games) - Available at www.zappos.com
Varje plagg framhäver karaktärens persolighet :)
 

Min nya berättelse

Jag har börjat lägga upp en ny ungdomsberättelse, de som är intressede kan ju kika in :)
http://fingtics.blogg.se/
http://fingtics.blogg.se/
http://fingtics.blogg.se/