Jasmine and Rajah

Vem skulle inte vilja ha en tiger som husdjur?
Tumblr_makc22gerc1rpl3bro1_500_large
Tumblr_mb8wallvmk1r34qiso1_500_large

The legend of Korra

Har nyss sett ett avsnitt av den här nya seriern. Om man inte kopplar ihop den med Aang,  om man försöker se det som två skilda serier, är den inte så dum. Visseligen är Aang TUSEN gåner bättre på alla sätt. Det här är lite som Mulan och Mulan 2. 
   I Korra så har de bilar, telefoner och alla andra möjliga marskiner vilket jag hatar. Dessutom är det en nnan studio som tecknar, vilket syns tydligt. De här har en mer verklighetstroget utseende, vilket förståss är inget fel men i Aang vill man ju ha en mangastil. 
   Ja, detta var hur jag tyckte. Bra, men inte jämförbart. 
Det var kul när Aang fick vara med på ett hörn. 
 
 

Lång och snabb galopp

Här kommer ett tips för er som har en häst som har en snabb och lång galopp, som tar långa galoppsprång och inte kan galoppera samlat. 
 
Jag fick ett tips att göra intervall galopper. Fatta galopp, räkna till åtta och bryt av igen. Vänta tills hästen åter är lugn, innan du fattar på nytt. Börja med få galopper och öka sedan svårighetsgraden vecka efter vecka.
Det som den här övningen gör är att hästen tränar de muskler den saknar för galoppen. Då tänker jag främst på travhästar, som är vana vid att använda andra muskler än de som krävs för galoppen och är då för svaga i rygg m.m för att kunna galoppera kort och samlat. 
Andledningen till att man ska bryta av och fatta på nytt är att det är jobbigare för hästen att fatta galopp än att galoppera än längre sträcka. Tänkt det som när du cyklar. Det är jobbigast i början när du ska börja trampa, men efter en stund får du upp farten.
 
Den här övningen fungerade jättebra för mig, nu har Pirat fått mer muskler ovanpå rumpa och rygg och hans galopp är jättefin. :)
 

Haha

Qd5lnpx84ecfcfap4rhhwa2_large