Till... GRIFFINDOR!

Idag var det först tänkt att vi skulle löshoppa Pirat för första gången, men sen så regnade det :(
Aja, hittade den här. Stämde väldigt bra :)
319328_455663314464150_1309032677_n_largeHästen och hans Batman

Hehe... av C.S Lewis.
Batman igår var, som väntat, suverän. Spännande, cool och lite rolig då och då. Anne Hathaway som Catwomen var som handen i handsken, och Gordon (som dubbade Jim Hawkins) var en fin liten polis.
dark knight rises joseph gordon levett New Looks At Christian Bales Batman, Anne Hathaways Catwoman & Tom Hardys Bane In The Dark Knight Rises
.
Idag blev det dubbelpass: Först dressyr/hoppning, sedan tömköring. Tömköringen gick väl sådär i början, men efter en stund fick vi kontakt igen och det gick fint fint.
Ack, du ljuva sommar då jag red i linne...

Piraten tycker oooom miiiiiiiig

En gång stod en ridlärare och kliade en häst som kliade henne tillbaka. Hon berättade att hästen kliade henne för att det är så hästar gör med sina vänner. Sen dess har jag hållit fram armen framför en häst mule när jag kliar dem, för att se ióm något händer. Det har det inte. Men jag har tänkt att en dag i framtiden ska det ske.
Det visade sig vara idag. Jag lade fram armen när jag kliade Pirat och helt plötsligt så började han klia mig! Jag började nästan skratta högt av lycka. Detta är beviset för hur nära vi faktiskt kommit varandra. Andra gången vi gjorde det råkade han dock bita mig lite, men det gjorde inget.
Sedan red vi ut i regnet och tog en slinga förbi både ladugårdar och bostadshus. Det var förståss jätteläbbigt och när en grävmarskin dök upp fick vi ta en omväg.
Men allt gick bra.
Jag ser hjärndöd ut, men Pirat är söt och det är hästen i första hand :)

Dagens pass...

...var dressyr. Han gick inte på tygeln eller något, men han sökte sig neråt och det gick väl rätt bra :)
Gammal bild, men det såg väl ungefär ut såhär.

Pirat kan prata!

Dagens ridpass gick galant. Pirat bjöd på hindren och på slutet är jag 90 % säker på att han gick på tygeln. Han är så  duktig :)
Dessutom så igår ville min lillasyster (4 år) inte gå in i rockarden. Då låtsades jag att Pirat pratade med mig och att han sa att han ville att hon skulle hoppa i vagnen. Hon tyckte det var jättekul och idag ville hon att jag skulle prata med honom igen.

Fortsättningen på Avatar!

Fick nyss veta att det ska komma en uppföljare på Avatar: Legenden om Aang. Gud vad kul!
Denna gång handlar det om en vattentjej som heter Korra. Det är en tid efter den förra serien och det gamla gänget har (konstigt nog!) blivit vuxna.
Kolla! De är vuxna. Det är så mysko...
.
Och detta är de nya. Hon i mitten är huvudpersonen och är den nya avataren.
.
Jag ska ladda ner första avnsitten redan nu.

Härda hästarna

Idag skulle vi rida en bebodd slinga med Pirat och Sjina. Pirat hade träningsvärk från travpasset igår, så vi skrittade bara. Det fanns många läskiga saker längs vägen där. Barn, cementburkar, träbroar, tanter, soptunner, brevlådor, tillplattat bajs, långtradare och värst av allt: en blå vattenslang! Det tog ett tag, men tillslut skuttade han över den (den låg över vägen).
När vi kom hem var han röd vid munnen. Jag fick panik först när Emma sa att han kanske hade bitit sig, men sedan kom hon på att det bara var några löv som han ätit. :)
Gamla bilder

Visdomsord

Hjälpte till idag på 4H med barnen. En som jag ledde sa, när vi pratade om att vara rädd och därmed få hästen att vägra på ett hinder:
"Om man är rädd blir hästen också det. Då får man helt enkelt vara glad istället!"Corpse Bride- se!

Idag blev det barbacka i crocks och mjukisbyxor. Jag skuttade runt som en boll, men Pirat var duktig. :)

För några dagar sedan såg jag Corpse Bride, som som alla andra Tim Burton+ Johonny Depp+ Helena Boham Carter filmer ägde den. Den var riktigt coolt animerat och jag har aldirg sett något liknande.
Corspe Bride är ju i samma stil som Nightmare before chrismas, men med en annan historia. Viktor Van Gont ska gifta sig med den unga Viktoria. Bröllopet är angangerat av deras föräldrar och ingen av dem ville egentilgen gifta sig, men när de träffas så inser de att de är menade för varandra.
Men ute i skogen så friar Viktor av misstag till Emily- ett ruttnade lik som legat under marken och väntat på en fästman. Han dras med till Underjorden där alla de döda bor, och har ingen aning om hur han ska ta sig tillbaka.
Underbar film, har redan sett den två gånger. Har fina och roliga sånger också :)

Min shettisdröm <3

Satt och kollade efter shettisar på http://hastmarknad.hastnet.se/sok/allt.php?inriktning=&typ=9&region= och drömde om den dag när jag har tid och pengar till att köpa en :)
Shettissto -11. Hästar säljesDräktig rödskäck. Hästar säljesBarn ponny. Hästar säljes
Kanon ung ponny. Hästar säljesMinihingst säljes. Hästar säljesSvartskimmel -11. Hästar säljesCool kille som älskar att gosa. Hästar säljesVackert minishetlandssto. Hästar säljes
2 årigt knabstrup/minishettis sto. Hästar säljes

Hästflotte

Idag tog vi med mormor och morfar med på en överrakning för att fira att de varit gifta i 50 år: Vi åkte till Robertsfors och åkte hästflotte.
Det var några gubbar i ett bondområde som fått idén att bygga en flotte driven av en häst. Det var jättekul, mysigt och speciellt. Det var en jätteledig stämning, som om vi alla var gamla vänner som for på en båttur. En av gubbarna, han som var som "chefen" berättade massor av roliga och intressanta historier. Självklart råkade morfar känna en gubbe också (han känner alla)
.
Hästen stod alltså i en fålla coh gick på ett rullband, som fick två vattenhjul att snurra. Detta förde deras flotte framåt, sedan kopplade de fast den på den flotte vi passargere satt på.
Hästen var en ardender, hette Julia och var 10 år. Hon var kolugn hel tiden. Morfar frågade hur han lärt hästen att stiga på flotten, och han svarade att det var som att lära dem gå i en transport :)
Det var jättevackert och tyst där, en riktig livsupplevelse

Stretching och knoppar

Här kommer bilderna jag lovade :)
.

Sen så stretchade vi också halsen, genom att först stå vid manken oh vända huvudet inåt, och sedan använda en morot för att få honom att böja sig ner mellan frambenen.
.
Kolla! Flätorna krullade sig sedan när jag släppt ut knopporna.
Och idag blev det föressten uteritt med Pållan som sällskap

"I don´t mean to, Mr Frodo"

Tumblr_m7yj4ejlul1rasno9o1_500_large

Haha, Elijha

Tumblr_m7vvp29pit1qm0jxso1_500_large

Mulit-citat

Tumblr_m8165aavip1rypwd9o1_500_large
Star Wars, Harry Potter, Sagan om Ringen, Narnia

Dubbelpass är bra å ha

De senaste två dagarna har jag och Emma kört dubbelpass med Pirat och Sjina. Först har vi ridit ut och galopptränat Sjina, sedan (efter en paus) red vi på ridbanan. Igår körde vi dressyr, idag hoppning.
Sjina har visat sig vara mycket duktigare och lättlärd(are) än vad jag trodde. Hon är jätteduktig och kan kanske bli något. Fast jag har fortfarande inget instresse av henne själv, haha. Pirat is the one for me <3
Igår gick det i alla fall bättre än idag. Idag var Pirat skänkeldöv och kunde ABSOLUT inte gå på en volt större än 1 cm. Men det gick lite bättre mot slutet. Jag tror att hindret förblindade honom.
Här kommer bilder från igår.
.
Här så bara sökte han sig neråt och verkligen fortsatte sänka hur långa tyglar jag än gav honom. Ah, moments of perfektion.
.
.
.
Mer bilder sen om Pirats lindor och knoppor, samt om strethcingen vi gjorde.