Hoppvideo med Pirat!

Slutligen, har vi gjort en ny hoppvideo med Pirat. Och den här gjorde vi exakt fyra månader efter den första.
Så här vad Pirat då (en litet kryss på 40 cm i trav):
Nu hoppar han nu (ett litet 40 räcke och en 60 cm i galopp):
.

Klassiker på svenskan

På svenskan ska vi nu börja jobba med klassiska böcker, vilket jag är astaggad på. Min grupp läser boken Greven av Mounte Cristo, av Alexandre Durma. Jag verkar vara den edna i hela klassen som faktsikt tycker min är bra, haha

Stilbytardag- Kat von D

Vi ska ha stilbytardag snart och det är jag väldigt engarerad i, dels eftersom jag sitter i gruppen som planerar det och därför att jag tycke det är en kul grej.
Först tänkte jag 80:tal
Men sen kom jag på att Kat von D stil vore mycket roligare:
Jag ska rita tatueringar på armarna och ha massa smink, mamma ska sätta upp håret och kanske spreja det med färg.

Varför, Charles Dickens!?

Den gulligaste karaktären någonsin, med en söstaste skådespelaren någonsin! Hur kunde du?!
Can I haz a Jamie nao?? 
DAMN YOU DICKENS!

Jamie Bell <3

Såg honom i The Eagle igår. Rekomenderar :) Jamies karaktär Esca gjorde hela filmen. Han var en slav till en romersk soldat, Marcus, och de två gav sig ut på ett farligt uppdrag för att återfinna en värdelös metallbit som skulle återupprätta Marcus' familjs heder.

"Livet är så orättvist"

Livet är så orättvist för jag, jag blir aldrig kung.
.
Varje gång jag eller Nea är ovänner äger vi den här meningen. Jag tror att det var jag som började med det. Hur som helst är den en tradion nu.
.
Fast jag är inte deppig (om jag bortser från att det är måndag i morgon och att jag har en redovisning på tisdag) för det är soligt idag och vi ska hoppa med Pirat :)

Full rulle i hästvärlden

Idag har alla våra fyra hästar fåt motion, trots att det var blaskväder och snöade.
Först så tjatade jag på mamma och Linnea att någon av dem skulle rida med mig. Ingen ville, men då så ställde pappa upp! Han red på Månkvikk och jag tog Pållan. Vi skrittade i en timma, en jätterolig tur. Pappa var mycket duktigare än vad jag trott.
Sedan gav jag mig själv en halvtimmes vila innan jag tänkte rida Pirat. Men så tänkte jag på stackats Sjina, som är tjock som en ballong och aldrig är ute, och bestämde mig för att rida henne istället. Så kom Linnea ut och tänkte hjälpa mig med Pirat. När hon såg att jag bytt häst så tog hon Pirat istället. Den kusen var ju dock supertaggad (han har aldrig ridit med en annan häst förr) men det gick bar och var trevlig.
.
Så bortsett från min halvtimes uppehåll och en kvart innan någon ville ut mig med, har jag varit i stallet i fem timmar idag.
.
Ahh, vad härligt det var. Längtar till sommarlovet, då blir det ridning varje dag!
.
Håller på att läsa Stallgänget på Tuva (seriesamlingarna), vill rekomendera! Det roligatse är att jag kan känna igen mig så mycket, i deras nordvsvenska hästar, den norrlänska vinter, och ännu mer! Det inspererar till att göra mer i vårt stall.
Dessutom är den ju så fint tecknad. Det var i Lena Furbergs bästa dagar.

Snodd på Pirat? Njaaaa

Idag testade vi sätta snodd på Pirat eftersom han, som de flesta travare, håller huvudet högt och är rätt pigg. Men han trodde att han höll in tygeln och därför backade han. När jag sedan bad honom att gå framåt tyckte han jag var jättekonstig.
Han trivs bäst som han är.
Har fått låna Ponnyakuten 1 av bästaste Emma (grattis på födelseagen baby!) Verkar lovande och ska börja se en snart med mamma.
Jag ser verkligen fram emot den här killen vars häst är rädd för typ ljud och sånt. Jag kan ju säga att jag känner igen mig...

X-men 2

Jag bestämde mig i söndags för att jag skulle se en X-men film, sen jag sett senaste och blev jättesugen på det hela. Jag tänkte först se trean, men sen kom jag på: Jag har ju inte sett tvåan!
Så jag satte igång och laddade den på datorn så att jag kunde streama den. Det blev ju lite problem kan man säga (videon laggade ihop, ljudet var efter bilden, datorn stängde av sig två gånger, den sida jag alltid använd förr fungrae inte så jag fick hitta en ny...) Men i stort sett gick det bra.
Vill rekomendera den till alla. Mkt bra.
File:Xmen-2.jpg
Denna filur var som han i First Class, fast blå och snäll.
.
.
.

En duktigt sjörövare

Fattar ni? Jag har skrivit Pirat i så många rubriker att jag nu skrev sjörövare. HIHI
Idag var han jättefin när jag ledde och även när jag sedan red barbacka. Vi gjorde framdelsvändningar och allt!
.
Ett tips när du är på promenad, vilket jag såg var till stor hjälp idag, är att du har en dressyrspö i vänsterhanden. När hästen då går för snabbt kan du lätt sträcka fram spöet som blir som en stoppbom. Denna stoppbom-grej kan du även avända när hästan ska stanna, så stannar den bredvid dig och går inte flera steg fram först.

Laughing- the best calorie burner

Phrase-wall-quotes-decals-audrey-photo_large
F6326fbfa162e6542dac2054a1666694_large

Skola imorgon

Hur många gånger har man inte frågat sig själv "Är det värt det?"
Tumblr_m2iklffthy1r6ipclo1_500_large

Piraten Piraten

Min lilla Pirat. Har suttit i en vecka och längtat efter honom, och när jag kommer hem och ska ut och gå med honom, går han nästan på mig hela tiden!
Suck. Måste bara träna och träna tills han ser mig som sin ledare.
DET KOMMER TA FÖR EVIGT!
Måste ha tålamod.
.
-
.

Matrix salva

Jag gjorde salvan lite intressantare.

Hihi vad jag är rolig.


X-men: First class

En film som bara måste ses! Den bästa x-men filmen någonsin, var så bra att jag är helt i upplösningstillstånd!
.
Den handlar alltså om hur Charles (Professor X) och Erik (Magneto) träffar varandra och blir bästa vänner. De rektrytar mutanter över hela USA för att tillsammans stoppa Shaw- en mutant som vill starta tredje världskriget.
.
Mycket välgjord, perfekta skådespelare, bra effekter och en fängslande historia! Det var sorgligt att se den, för man visste hur det skulle sluta, och ändå hoppads man att det inte skulle bli så. Det var också jättekul att se hur alla karaktärer föddes och hur de blev som de blev.
.
Min favoritkaraktär var helt klart Charles Xavier.

Svar till Mia

Mia om The Avengers:
Den värkar ju jätte bra kommer nog följa ditt exempel och se den också ;) men vem är tjejen känner inte igen henne

Svar: Är väl någon ny brud :) Nån måste de ju ha


"It will be worth my while."


Ekologiska plagg

Plagg i ekologisk bomull på ellos.se
KjolToppTunika

Vacker klänning

Den är klänningen bara avgudar jag. Den är jättefin men kan fortfarande användas till vardags. Men den är väldigt dyr för mig. Och nu måste mina pengar gå till att reparera min dator. Men vi får se hur framtiden blir.
Den är dessutom gjort i bomull, inte ekologiskt.
Men den är såååååå fin.

Maskrosor i vinden

trappedinsanity:  Belle from Beauty and The Beast &amp; Rapunzel from Tangled I always thought Rapunzel’s “When will my life begin?” (reprise) was her “Belle” moment, since they both want freedom and independence. Hence, the dandelions.  4

Tidinställda

Jag kommer göra några tidinställda inlägg så bloggen dör inte :)

Tänk på tyget!

När du köper kläder måste du tänka på vad de är gjorda av och välja de alternativ som är miljövänliga. Står det bara BOMULL på lappen är de inte miljövänligt. Då har människor farit illa och natur likaså. De som inte har råd med utsutning drabbas själv av giften som de sprutar på plantorna och blir sjuka av det.

Men står det ekologisk bomull är det helt okej.
Bästa vore om det var av hampa. Hampa kräver varken besprutning eller lika mycket vatten som bomull. Det kan också odlas vars som helst.
Tänk på vad du köper innan du köper det.

Smoothie- gott om nyttigheter

Haha, känner ni igen repliken?
Men till saken: Smoothie är ett nyttigt og gott mellanmål som jag vill rekomendera till alla. Ta 5 dl yourgyrt (jag vet, stavning) och  1 dl fruk och bär. Sen mixar du det och klart!
Du kan också använda en elvisp men då kan du inte använda frusna produkter.

Senaste hoppasset med Pirat

gick jättebra! Vi hoppade två hinder på rad i galopp. 55 börjar nästan kännas enkelt för oss nu :)
Lite dåliga bilder där Pirat ser svart ut:
.
.
Och där kom jag med.

Sorry

Ledsen för att min bloggnivå inte är så bra. Dels så är jag lat, men min dator (kära Shiri) har också lämnats in på akuten för en felsökning. Hon blir jättevarm, jag tror fläckten är trasig. Så när de väl konstaterat att den är trasig och vad som är fel kan jag betala yttligare än kostnad för att få dem laga det hela.
Men min pappa ska hämta tillbaks henne hursomhelst i morgon, så att jag har något att skriva på på lovet. Jag är verkligen skirvarsugen, speciellt eftersom jag nyss kom hem från skrivarkursen!
Hur som helst åker jag bort på påsklovet till stugan. Där är det svårt att få internet där så jag kan inte lova något.
Men jag ber om ursäkt och ska göra mitt bästa.
Och ja: Jga kallar min dator för hon