Hungerspelen

Jag hat läst två jätte bra böcker i serien HUNGERSPELEN!!!
Dom är verkligen jätte bra, det ska komma fler fast bara två har kommit ut.
Ettan heter Hungerspelen, tvåan heter Fatta eld. Dom är skrivna av Suzann Collins och är översatta från engelska.
.
.
Handling: Den här boken är en Science Fiction, den utspelas alltså i framtiden. Stora delar av värden av svämmat över och kvar finns Penem, det förtida Nord Amerika. I Penems huvudstad bor folket i rikedommar i överflöd och med morden teknik. Sen finns det tolv distrikt där man får tillverka allt som dom behöver i huvudstaden. Det råder stora orättvisor, och ju högre distriktet är desso värre har dom det. I distrikt tolv bryter man kol i gruvor.
För länge sedan gjorde distriken uppror, som slutade med att distrikten förlorade och ett helt distrikt utplånades, distrikt 13. Som straff för det här och som en ständig påminnelse skapades Hungerspelen. En flicka och en pojke mellan 12 och 18 år från varje distrikt måste delta i Hungerspelen. Deltagarna interjuvas, tränas och får möjlighet att skaffa sig sponsorer, sen släpps de in på en arena som består av flera km vildmark. Väl där inne går det ut på att bara en av dem ska överleva.
Katniss är en sexton årlig flicka som bor i distrikt 12. Hennes far har för fem år sedan dödats av en explosion i en gruva. För att hennes familj (bestående av hennes mor och 12-åriga lillasyster Prim) ska överleva tjuvjagar hon med sin bästa vän Gale. Vid slåttern (det är den dag där dom drar lott om vilka som ska åka till Hungerspelen) händer det omöjliga: Katniss lillasyster blir utvald. Katniss erbjuder sig att ta hennes plats.
Och som ni nog fattar far hon iväg till Hungerspelen tillsammas med pojken som blev dragen (Peeta), och där händer en massa saker som jag inte tänker berätta om, ni måste läsa den!
.
.
Favvoperson: Peeta
.
Om jag ska välja vilken som var bäst mellan ettan och tvåan tycker jag nog etten, men ni måste ändå läsa tvåan!!!!
.
Här är tvåan:
.
Här är en (liiiiiiten) bild på Suzann Collins:
.
.
Hungerspelen ska även komma ut på film 2011 om Fatta eld säljer bra. Och håll i er nu, hon som ska spela Katniss är... KRISTEN STEWART!!!!!
.

-
Jaaaa, där såg jag att jag fångade ert intresse!
Jag är lite oroligt över hur det ska gå med filmen. Jag kan bara hoppas att den ska leva upp till mina förväntningar.
.
Trailer:
Jag vill se filmen nuuuuu!

Anastasia- musikal

Jag och Nea upptäckte på youtube att det var ett "gäng" (eller vad man nu ska kalla det) som hade gjort en musikal av Anastasia!
.
Bara sångerna var ute, men jag skulle vilja se hela. Dom är jätteduktiga!
.
Här är oringalet:
.
.
Här är deras:
.
.
Tycker du att dom är duktiga?
Vem tycker du gör det bäst?
Jag tycker Vladimir :)
ps. Nu tänkte jag, Nea och Petter göra en egen musikal av Anastasia ds.
.


Praodag på 4H

Igår praoade jag på 4H. Jag gjorde då samtidigt min första videologg!
.
Här är den, och jag kan säga att om du ser den kommer du bl.a få se grisjakt, inflygande fåglar och smält ost.
.
Vad tycker ni? Är det ett ställe där ni skulle vilja praoa?

Dagen låt

Japp, dags för en dagens låt igen. Den är gången är det en låt som kommer från en tecknad film, och som ni säker hört. Låten heter En helt ny värd och är med i filmen Aladdin. Eftersom den finns på både engelska och svenska lägger jag ut båda :)

Svenska:

Engelska:
.
Vilken version tycker du är bäst?
Själv kan jag inte välja.

Jag och Nea i manga

I onsdags var jag och Nea och minglade med några författare som vunnit priser av bokjuryn. Tre av dom hade tecknat och skrivit manga boken KICK OFF
.
Den handlar kort om en fotbolls kille som har en spöke hägnade efter sig.
.
När vi bad om en autograf tecknade dom även ett porträtt av oss!
.
Jag:
.
.
.
.
Nea:
.
Dom kallar sig för Yokaj Studio:
Hon längst till vänster tecknade mig!
Dom var jätte trevliga allihop (bara tjejerna var där)

Resan till jordens medelpunkt (den gamla versionen)

Just nu sitter jag i stugan och fryser om fötterna (för att modemet ska funka måste jag sitta utomhus).
Jag har sett filmen Resan till jordens medelpunkt. Den var först en bok som kom ut i sluten av 1800- talet av den berömda författaren Jules Versnes (jorden runt på 80 dar).
.
Handlig:
.
När forskaren Theodore och hans brorson Jonas håller en komferans om att Jordens medelpunkt ska existera, skrattar publiken rått. Alla utom en, Alice Hastings. Alice är en vacker och rik kvinna som för sju år sedan förlorade sin man när han gjorde en expedition på den plats just där jordens medelpunkt sägs finnas. Alice pratar ihop sig med Theodore, och snart åker han och Jonas iväg på en expedition där syftet är att hitta Jordens medelpunkt. Jonas är inte så ivrig på att åka, och en som inte alls ivrig är hans fästmö, Helen. Men Theodore lyckas övertala honom.
I staden där de ska samla allt de behöver träffar de på en man som säger att dom behöver honom, och mannen får följa med. I staden träffar de också Alice, som rest dit för att följa med på expeditionen. Det går inte att övertala Alice att stanna kvar, så hon följer också med. Men resan är svår.
De får träffa kannibaler, utsättas för en enorm hetta nere i bergen, och träff arten som dom inte förväntat sig. Medan vi där uppe utvecklas på vårt sett, har arterna här nere också gjort det...
.
.
Jag tyckte att filmen var riktigt bra och spännande. Visserligen kunde det se lite overkligt ut ibland och dom kunde haft bättre musik på spännade scener, men det är en film som du MÅSTE se!

Titanic

Nu har jag sett Titanic, och nog grät jag! Jag har aldrig gråtit så mycket till en film förr.
Men trots att den var jävligt sorglig så var det jätte bra!
.
Handling:
Rose är en fin dam som ska gifta sig med den rike GUBBEN för att rädda sin mors och hennes egen framtid, eftersom att dom har ont om pengar. Dom har en biljett till första klass där allt är rikt och snyggt. Jack är en konstnär som tar dagen som den kommer, och han har nyss vunnit en biljett till Titanic genom poker. Han reser i tredje klass, alltså med dom fattiga.
Dom träffas när Rose tänker hoppa överbord och ta livet av sig. Jack får henne att tänka om och som tack bjuder hon honom på middag. En stor förbjuden kärlek uppstår.
Kaptenen har blivigt varnad för ett isberg, men han är lugn. Han sätter ut vakter som ska se upp för isberget. Men vattnet är stilla och det är svårt att se ett isberg i mörkret. När dom upptäcker det är det försent. Titanic börjar sjunka.
Medan Titanic börjar sjunka är Jack inlåst i arsseten för en stöld han inte begått. Rose lyckas få lös honom, men sen väntar en kamp mot vattnet. En kamp för att överleva.
.
.
Trots det hemska slutet så var filmen jätte bra, jag älskar den. Allting var väldigt noga gjort. Visste ni att James Cameron (regissören) till och med använde samma träslag på stolarna som på den riktiga båten?
.
I filmen så finns det roliga, spännande, och dramatiska scener. Skådespelet är jätte bra och, ja, filmen är helt enkelt jätte bra.
.
.
Bara en liten grej innan ni ser den, så att ni inte blir förvirrade. Filmen börjar med ett team som letar i Titanics vrak efter en dimanat som sägs ha funnits där. Rose som då är gammal ser det på Tv och kommer dit. Sen börjar hon berätta.
.
.
Se den, trots att ni är lika blödig som jag!
.

Rösta på Julia!

Ni MÅSTE rösta på Julia Sandström om Norrmejerier- spidendiet!
Gå in här och rösta på henne!
Sorry för att jag aldrig gör ett inlägg nu för tiden!