Next up:

Första veckan i skolan har gått. Känner mig lite ensam, men det lär gå över. Tjejerna i den nya klassen är snälla :)
Ikväll ska vi se PRINSSESAN OCH GRODAN! JIPPI!
Ska skriva om den filmen sen. Frågan är: Har disney skärpt sig, och skapat ännu en klassiker???? LÄS NÄSTA INLÄGG FÖR ATT FÅ SVARET!!!
.

Bilder från Kont

Vi har på Kont med våra vänner, Adrian och Cornelia m. föräldrar. Fotade lite :)
.
.
.
.
.
Spindelnäts bilden är lite reducerad.
.

Vad jag har gjort/inte gjort under sommarlovet

Jag och min lillebrosa Petter har suttit fastklistrad hela morgonen framför tv, och sett på Avatar. Nu tänker ni säkert på James Camerons Avatar, men vi såg på Nickelodeons tecknade manga serie, Avatar. Om ni är nyfikna på vad det är, klicka HÄR.
.
Men innan ni kollar det, så ska jag lista vad jag har gjort och inte gjort i sommar.
.
Jag har:
Skrivit klart min bok
Blivit tjockare
-"- onyttigare
Sett mycket film
Läst lite
Solat
Badat
.
Jag har inte:
Motionerat
Blivit brun
Gått på en fest
Dubbat mycket
Pluggat
.
Imorgon så blir det ny skola, ny klass, nya lärare.
BLÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄ!
.

En lista för alla som skriver en egen bok

Hittade en rolig lista på en blogg. Kopierade den, och gjorde den. Jätte kul!
................................................................................................................

Vad heter du?
Olivia (olle)

Hur gammal är du? 13

Vad kommer din bok att handla om?
Främst att man kan uppleva saker som man gett upp hoppet om. Men även om magiska krafter och kampen mellan det onda och det goda. 

När kom du på bokidén?
För ungefär två år sedan. Men nu har jag utvecklat idén jätte mycket, så den är väldigt annorlunda den ursprungliga idén. 

När började du att skriva på boken?
För två år sedan. 

Hur många A4 har du skrivit? 85 (garamond, 14)

Hur ofta skriver du på boken? Det beror på. Jag skriver mest då vi är i stugan. 

Hur skulle du beskriva huvudpersonen? Tedd är sexton år, och har haft det väldigt svårt i sitt liv. Alla avskydde honom, och tillslut blev han så van vid det att han inte tyckte att det var något konstigt med det. Han litade inte på någon, och vet ingenting och vänskap och kärlek. När han kommer ombord på skeppet Annie Star, där alla är vänliga mot honom, vet han inte hur han ska bete sig. Han pratar inte gärna om känslor och minnen, och gillar inte när någon tar i honom. Han kan komma så djupt in i sina tankar att han inte hör vad de andra säger till honom. 

Hur skulle du beskriva din bok med fem ord? Magi, gammaldags, stark, sjöfart, vänskap

Vem/vilka har varit dina inspirationskällor? Filmen Skattkammarplaneten är min stora inspirationskälla. En underbar film som jag älskar än idag. 

Har någon hjälpt dig att skriva boken? Nej, men många, som te.x Frida, har läst och kommenterat den, vilket har varit väldigt hjälpande.

Har du utvecklats under skrivandet? Ja, verkligen! Ju mer jag skriver och läser, dessto bättre blir det. Jag tänker efter också lite ibland, tänker lite mer "undrar hur den personen känner och tänker nu", och så. 

Vill du få boken utgiven? JA!!! Det är min högsta dröm.

Om du vill få den utgiven; kommer du att använda ditt eget namn? Självklart! Jag vill att dom som läser det ska veta som som skrivit det. 

- kopiera detta med listan -
Skapare: Jane / TheDiaryBitch.Blogg.Se
......................................................................................................................................................................
.
Du får jätte gärna läsa min bok HÄR och lämna en kommentar!
.

Percy Jackson och den stulna åskviggen

Jag och Neas kompis Emma har varit här i helgen. Hon hade med sig Percy Jacksson, så vi såg den. Den var värsta bra, men lite väl förutsägbar. Jag sattb hela tiden och "Nu går han ner till vattnet", "nu började de där leva igen", "han är säkert ond". Jag hade rätt hela tiden ;P
.
Handling:
Percy har inget minne ifrån sin pappa. Han och hans mamma bor hos svinet Gabe, som behandlar Percys mamma som hans tjärnare, och han och Percy hatar varann. Det går inge bra för honom i skolan, och hans ända vän heter Grover. Det ända som han är bra på, är att vara under vattnet. Han kan sitta på polens botten i sju minuter, och själv säger han att det är "the only place I can think."
Men plötsligt ändras allting när han får veta att han är son till Poseidon, havets gud. Han tas till ett läger för halvblod (hälften människa, hälften gud), där han träffar den snygga Annabeth, dotter till Athena. Men där får Percy veta att man anklagar honom för att ha stulit Zeus åskvigg. För att undvika krig måste Percy hitta åskviggen och återlämna den till Zeus.
.
.
Favvoperson: Percy <3
.
Trailer:
.
Filmen finns på bok oxå, (jag ska läsa den). Och det finns flera böcker, så det känns som att det blir fler filmer :)
.

Dagens fråga 1- svaren

Här kommer svaren på dagens fråga 1, vilket löd EDWARD ELLER JACOB??????????????
OCH VINNAREN ÄR... JACOB!!!!
Grattis, muskelberg!
.
Dom som röstade på Jacob (6):
Ida
Olivia
Jenny
Ida Gratte
Emma Nystedt
Emma
.
Dom som röstade på Edward (4):
Anonym
C
Carro & Ebba
Moa
.
Själv har jag lite svårt att välja... men eftersom Jacob är roligare tar jag honom.
.
Tack till alla som röstat!
.

Tävling hos Foki!

Jag är med i en tävling hos Foki där man kan vinna ett presentkort hos Saray.se
Klicka HÄR och var med du också!

Sista chansen!

Nu e det sista chansen att svara på Dagens fråga 1! Imorgon publicerar jag svaren, nämligen.
Klicka HÄR och svara.

Treasureplanet

click to zoom
Jag nyss sett Treasureplanet (skattkammarplaneten). Jag kan aldrig få nog av den!
Den som läst min gamla blogg vet att jag bloggat om den här (underbara, roliga, spännande) filmen förr, men nu kommer ännu ett inlägg.
.
FÖRST OCH FRÄMST:
Se filmen med engelsk tal. mycket bättre röster.
.
Handling:
Jim är en 15- årig pojke, som är smart, påhittig och äventyrslysten. För några år sedan lämnade hans pappa familjen, och då började alla problem. Problem hemma, och i skolan. Hans hunger efter äventyr får honom att göra vissa saker som han inte borde göra; som att surfa på olagligt område. Polisen hotar med ungdomskåren, och hans mamma har svårt att prata med honom. Då, mitt i allt, kraschar ett rymdskepp utanför hans mammas värdshus.
I rymdskeppet befinner sig Billy Bones, en gammal rymdvarelse. Han ger Jim ett runt metallklot, och säger åt honom att akta sig för cyborden, innan han avlider.
Metallklotet visar sig sedan vara en karta till det sägensspunna Skattkammatplanetet, där piraten Flit sägs ha gömt alla sina skatter. Jim och familjevännen Doktor Doobler bokar ett skepp, R.L.S Legacy. Skeppets kapten, Kapten Amelia, ger Jim jobb, under kocken Long John Silvers befäl.
Det blir en fart fylld skattjakt, med faror bakom varje hörn. Inte ens de närmaste går att lita på...
.
.
F.v: Dr Doobler, Jim, Kapten Amelia.
.
Den här filmen är bareserad på boken Skattkammarön (som jag läst). I boken är Jim typ 12. Amelia är en man, och doktorn är lite mer självsäker än vad han är i filmen. Boken och filmen är jätte annorlunda varann. Jag älskar filmen, och tycker att boken ändå är helt okej. Boken skrevs på 1700- talet.
.
.
Man får en otrolig kick av filmen, av Jims styrka och hans dröm om att hitta en plats där man passar in. Jag tror att filmen också handlar lite om det, att hitta var man hör hemma. Oj, nu blev jag lite väl poetisk.
.
PS: Jag har faktiskt fått inspiration till min berättelse från den här filmen :DS
.
Joseph Gordon-Levitt- han som dubbar Jim.
.
När vi (jag och Nea) ska dubba den här filmen, ska jag få dubba Jim, eftersom jag har mörkats röst. :) Jippi!
.
Tja, vad mer ska jag skriva... SE DEN!!!!
.
Allt för den här gången.
.

Savages vs Vildar

Låten Savages (vildar på svenska), från den underbara filmen Pocahontas, tycker jag är jätte bra. Här är den någon som har klippt ihop den engelska virsonen med den svenska. Ganska skickligt gjort ifall ni frågar mig.
.
.

BLÄ! Sjuk :(

BLÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄ!
Jag har blivit förskyld!
Jag vaknade 2 i natt av feber. Så jag gick upp och probbade i mig piller (alvedon). Sen visste jag att jag aldrig skulle kunna somna med den här huvudvärken, så jag bestämde mig för att se en film. Jag valde ut filmen Herkules, och när jag skulle sätta på den upptäckte jag (självklart) att ena batteriet till dvd-dosan saknades. Sen tillbringade jag några minuter av mitt liv att leta efter batteriet. Men tillslut fick jag igång den. Jag var tvungen att ha jätte lågt volym för att inte väcka de andra.
Det var mitt lilla äventyr.
.
PS: Glöm inte att svara på Dagens fråga 1! :DS

This is my idea!

Älskar den här sången! Jätte roligt att sjunga med i den. Älskar när Odette och Derek bråkar. Är nästan tråkigt när de blir sams.
.
.
Den är bra på svenska också :)
.

Fredagen den 13

Själv är jag inte vidskeplig, och tror inte på Fredagen den 13. Fast, efter en liten sak som hände igår är jag inte lika säker längre.
Igår, fredagen den 13, kl. 13.13, träffades en 13-årig pojke av blixten.
Kan ni fatta!
Han hade gått ,med ett paraply, som blivit en åskledare. Pojken fördes sedan till sjukhus, och klarade sig med lindrigare brännskador. Men tänk vilken grej att berätta för barnbarnen när man blir gammal.
.
Tro mig, jag skämtar inte
.

Dagens fråga 1

Dags för en ny kategori! Dagens fråga.
Den här frågan lyder:
Edward eller Jaboc?
.

.
Alla svar publiceras på bloggen senare i ett inlägg.
.

The Crow

En film jag såg klart idag.
.
Handling:
Förr i tiden sa man att när man dog, kom en kråka och hämtade en själ till de döda. Men ibland, när själen inte får ro, kan kråkan komma tillbaka med själen.
Eric Draven och hans flickvän Shelly skulle gifta sig. Men, på halloween, bröt sig några "onda killar" in i deras lägenhet. Dom kastade Eric ut genom fönstret, och torterade och våldtog Shelly. Eric dog när han föll, och Shelly avled på sjukhuset. Men, Eric själ fick aldrig ro för vad de "onda" gjorde mot honom och Shelly.
Med hjälp av kråkan som tog Erics själ till de döda, återuppstår han. För att hämnas.
.
Hela filmen handlar om att Eric ska hämnas. Han träffar på folk kan kände när han levde, och får återblickar. Poliserna jagar honom, men varken kulor eller knivblad kan skada honom.
.
Trailer:

.
Det här var Brandon Lee´s (Eric) sista film. Någon hade laddat en pistol som dom använde under inspelningen, med riktiga skott istället för lösa. Brandon dog under inspelningen. Filmen är tillägnad honom.
.
Passar dom som tål blod, och gillar spänning och övernaturligt.
.
Sminket påminner lite om Jokern...
.
Brandon Lee (bilden är ifrån hans sista intervju inför kameran)
.

Dagens låt

Ännu en dagens låt! Denna gång blir det en hårdrocks klassiker.
Paradise City- med Guns N Roses
Lyssna:

.
Bra?????

Vampyrer Suger!

Jag tycker inte så, utan det är en ny film som kommer, nämligen en parodi på Twilight. Jag har sett trailer, och för dom som har lika dålig humor som jag, verkar den SKIT kul! Ännu en SKA SE film.
Trailer:
.
Rolig va? Det är en film som jag inte ska missa.

En dikt

Sitter här i stugan med ett sekigt modem
För tillfället helt utan problem
Sjön är stilla och solen skiner
Jag har köpt Toffee praliner
Min bok är helt färdig
Tro mig, jag är helt ärlig
Jag skriver på en ny ida
Men den får du inte läsa, haha!
Jag har också lärt mig vilka som suttit på Sveriges tron
Ända sen Kristian Tyrann dog
Det var för en tävling, som jag faktiskt vann
Jag fick tjugo spänn i min hand :)
..................................................................................................
Fan va jag e bra